HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θανάσης Παπαδόπουλος από Κλειτορία: Βασική μας αρχή η δίκαιη αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στην Κλειτορία, το βράδυ της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος στον κύκλο των προεκλογικών ομιλι...


Με μια μεγάλη συγκέντρωση στην Κλειτορία, το βράδυ της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος στον κύκλο των προεκλογικών ομιλιών του, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο δήμο, και στη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις που φέρνει η κλιματική κρίση την τελευταία τετραετία στο Δήμο Καλαβρύτων, αλλά και σε όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί για την επόμενη περίοδο χάρη στην καλή προετοιμασία και στη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής. Επισήμανε δε οτι: "Κάνουν λάθος όσοι έχουν παρωπίδες και δεν βλέπουν ότι ο Δήμος Καλαβρύτων είναι ένας, είναι ενιαίος, είναι ισχυρός και πορεύεται χωρίς ασυμμετρίες και ανισορροπίες στο δρόμο της πραγματικής προόδου. Η Κλειτορία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, έκανε πολύ σημαντικά βήματα. Βήματα που διεκδικούσε επί χρόνια..."

Ολόκληρη η ομιλία του Θανάση Παπαδόπουλου:
Συνδημότισσες και συνδημότες, συνεργάτες, φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας απόψε εδώ και για την θερμή σας υποδοχή.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, τη φιλία, την εκτίμηση και τη στήριξή σας στο συνδυασμό μας.
Στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Δύναμη δημιουργίας και προοπτικής.
Είμαστε απόψε, εδώ, στην Κλειτορία, ΜΑΖΙ με όλους εσάς, συνεργάτες και συνοδοιπόρους στην αυτοδιοικητική προσπάθεια, ΜΑΖΙ στον διαρκή αγώνα για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για μας και τα παιδιά μας.
Απόψε, απ’ την Κλειτορία, στέλνουμε όλοι ΜΑΖΙ, ένα ηχηρό μήνυμα νίκης.
Μιας νίκης που θα είναι μεγάλη την Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη και θα μάς δώσει καθαρή εντολή να συνεχίσουμε μπροστά.
Μπροστά! Με όραμα, με θέληση κι αποφασιστικότητα, με πείσμα κι επιμονή, με σκληρή δουλειά και με σχέδιο.
Με έργα και παρεμβάσεις που έρχονται ν’ αναβαθμίσουν τις υποδομές, να πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες, να θωρακίσουν την κοινωνική ευημερία και να καλυτερεύσουν τις ζωές όλων μας, με τρόπο δίκαιο και ισόρροπο, και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καλαβρύτων.
Αυτή την εβδομάδα, συζητήσαμε με τους συνδημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Ενότητας Κλειτορίας.
Την Τρίτη στο Λευκάσιο, και μετά στα Φίλια και στα Φιλέϊκα, στο Παγκράτι, στα Παγκρατέϊκα, στα Κρινόφυτα και στη Λυκούρια.
Χθες, στον Άρμπουνα, στην Άνω Κλειτορία, στον Κλείτορα, στο Δρυμό, στο Καστέλλι, στα Καστριά, στη Γλάστρα, στον Άγιο Νικόλαο, στην Τουρλάδα και στο Πλανητέρο.
Δεν περιμέναμε όμως τις εκλογές για να επικοινωνήσουμε.
Σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου - και παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και αντιξοότητες - είμασταν συνεχώς παρόντες στις Κοινότητές μας, εγώ ο ίδιος, οι Αντιδήμαρχοι της Ενότητας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, οι Υπηρεσίες του Δήμου.
Δεν περιμέναμε να έρθει η προεκλογική περίοδος για να συστηθούμε.
Είμασταν εκεί που μάς χρειάζονταν οι συνδημότες μας, εκεί που είχαμε χρέος και καθήκον να είμαστε.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια ο Δήμος Καλαβρύτων βρέθηκε, όπως κι όλη η χώρα, στη δίνη μιας σειράς πρωτοφανών κρίσεων, πανδημική, ενεργειακή, οικονομική.
Βρεθήκαμε δίπλα στους δημότες μας την περίοδο της πανδημίας, προστατεύοντας την Υγεία των κατοίκων της περιοχής από τον κωρονοϊό, πραγματοποιώντας εκατοντάδες τεστ.
Παρά την οικονομική επιβάρυνση που προκλήθηκε στο Δήμο - κυρίως από την αύξηση του ενεργειακού κόστους - δεν επιτρέψαμε, αυτή η επιβάρυνση να μετακυληθεί στους δημότες μας. Δεν έγινε καμία αύξηση των τελών. Διατηρήσαμε τα τέλη στο ίδιο ύψος.
Βασική μας αρχή ήταν η δίκαιη αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, παραγωγικό και ωφέλιμο έργο παντού, φροντίδα και ενδιαφέρον όπου υπάρχει ανάγκη, σε κάθε σημείο της επικράτειας του Δήμου Καλαβρύτων.
Έργα! Και όχι λόγια!
Ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας, αυτά τα τέσσερα χρόνια, η δημοτική μας αρχή προχώρησε στην ολοκλήρωση μιας δέσμης πολύ σημαντικών παρεμβάσεων.
Με έργα μεγάλης και μικρότερης κλίμακας, σύνταξη μελετών αναπτυξιακού χαρακτήρα, παρεμβάσεις και δράσεις, η Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας βρέθηκε στο επίκεντρο του δημοτικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

 Ολοκλήρωση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας (662.000,00€). Πρόσθετες παρεμβάσεις - υπογειοποίηση δικτύων ηλεκτροφωτισμού (100.000,00€).
 Υλοποίηση του προγράμματος ανάδειξης των προσόψεων κτιρίων που ανέδειξε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κέντρου της Κλειτορίας (30.000,00€).
 Ολοκληρώνεται το έργο ανάπλασης της εισόδου της Κλειτορίας (175.000,00€) με υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού (40.000,00€) μέσω προγράμματος ΔΕΔΔΗΕ.
Υπογειοποιήσεις που βελτιώνουν την αισθητική εικόνα και ταυτόχρονα προφυλάσσουν από αιφνίδια φυσικά φαινόμενα.
 Αγορά του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας 145.000,00€ από δημοτικούς πόρους.
 Ολοκλήρωση του Κέντρου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης στο Σπήλαιο Λιμνών Καστριών (335.000,00€), που ήδη λειτουργεί. Μια μόνιμη έκθεση και μια σύγχρονη υποδομή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με βάση όλες τις σημερινές προδιαγραφές της μουσειολογίας, που αφορά όλες τις επιστήμες, ενταγμένο στο παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO και το οποίο θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή, δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν ευρήματα χιλιάδων ετών.
 Αναβάθμιση του ΚΕΠ Κλειτορίας σε προϋπολογισμό 55.800,00€.
 Καινούριες παιδικές χαρές σε Κλειτορία - Λυκούρια (40.000,00€).
 Τοποθέτηση συστημάτων τηλεμετρίας - ψηφιακών υδρομετρητών στη Λυκούρια και στις δεξαμενές - γεωτρήσεις σε Κλειτορία και Παγκράτι, που ολοκληρώθηκε, στο πλαίσιο του έργου τηλεμετρίας (Καλάβρυτα - Σκεπαστό - Λυκούρια - Δάφνη) συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκατομ. Ευρώ.
Διατέθηκαν την περίοδο 2019 - 2023 περισσότερο από 1.500.000,00 ευρώ από ΣΑΤΑ και δημοτικούς - ανταποδοτικούς πόρους για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες - οικισμούς της Κλειτορίας. Αναφέρω ενδεικτικά, ορισμένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν:
 Βελτίωση οδικού δικτύου: Ασφαλτοστρώσεις στην Κλειτορία - Τσιμεντοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Ενότητας
 ‘Eργα Ύρδευσης: Aντικατάσταση Δικτύων σε Κρινόφυτα, Σελλά - Kαλύβια Παγκρατίου, Λυκούρια ( 5χλμ δίκτυο ύδρευσης ποιμνιοστασίων)
 Αναπλάσεις: Πλακόστρωτα σε Φίλια, Μνημείο Φροξυλιάς
 Παρεμβάσεις συντήρησης Μνημείων
 Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Κλειτορίας: Αναβάθμιση γηπέδου 5Χ5, νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 8Χ8 στη Μαθητική Εστία. Είναι σε εξέλιξη η Β΄ φάση αναβάθμισής του (ηλεκτροφωτισμός, κερκίδες, τοποθέτηση εξοπλισμού άθλησης εξωτερικού χώρου).
 Ανακαίνιση κτιρίου Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας - εγκατάσταση Α.Τ. Κλειτορίας (30.000,00€).
 Συντήρηση εγκαταστάσεων αγροτικού κτηνιατρείου - Στέγαση πυροσβεστικού σταθμού.
 Παρεμβάσεις ανάδειξης και σήμανσης πηγών και περιοχών με θρησκευτικό - τουριστικό ενδιαφέρον
Επίσης, ένα σύνολο μελετών αναπλάσεων, κυκλοφοριακή, Αστικής Προσβασιμότητας (που αφορά και στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ), Εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως έχουν ολοκληρωθεί και υποβληθεί για χρηματοδότηση ή είναι σε εξέλιξη.
 Ειδικότερα για το Σχέδιο Πόλης: Η μελέτη για την εφαρμογή του υφιστάμενου Σχεδίου Πόλης ολοκληρώνεται ενώ έχει κατατεθεί πλήρης πρόταση για το συνολικό ρυμοτομικό σχέδιο της Κλειτορίας στο πλαίσιο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για ένα μέρος των έργων και παρεμβάσεών μας που υλοποιήθηκαν στην Κλειτορία και καταδεικνύουν το ενδιαφέρον και τη βαρύτητα που έδειξε η δημοτική αρχή στα προβλήματα, στις ανάγκες αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας.
Και προχωράμε.
Με νέα έργα, που έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση ή που ωριμάσαμε μελετητικά και έχουμε υποβάλλει προς ένταξη για χρηματοδότηση.
Τηλεμετρία Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας: Ένα έργο 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην ύδρευση και αφορά στην εκ βάθρων αναβάθμιση της υδροδότησης της περιοχής, με την ανάπτυξη υπερσύγχρονου συστήματος Τηλεμετρίας στην Κλειτορία και σε όλες και τις 15 Κοινότητες, και τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας.
Κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης - διυλιστηρίου νερού για την Κλειτορία. Μελέτη από Α.Τρίτσης για έργο προϋπολογισμού 1.426.000,00€ ευρώ, που πρόκειται να υλοποιηθεί στην επόμενη περίοδο με χρηματοδότηση από το εθνικό/περιφερειακό πρόγραμμα.
Υδροδότηση Λυκούριας απ’ την πηγή στη θέση «Μάτι». Κατασκευή υδρομάστευσης - στη θέση της πηγής - και σύγχρονου δικτύου ύδρευσης σε μήκος 6,7 χιλιομέτρων. Μελέτη από το «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού 1.153.000,00 ευρώ, και επιδιώκουμε την ένταξη και χρηματοδότησή του απ’ το Περιφερειακό πρόγραμμα ή από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Για τις μελέτες των έργων ύδρευσης διασφαλίστηκε και διατέθηκε πίστωση 80.000,00€.
Στην Αποχέτευση, προτεραιότητα αποτελεί η υλοποίηση του έργου “Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Κλειτορίας” προϋπολογισμού 200.000,00€ πλέον ΦΠΑ. Η πρόταση έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα Α.Τρίτσης, πρόκειται για αναπτυξιακής σημασίας έργο που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί στην επόμενη περίοδο.
Στην ηλεκτροφωτισμό, πάνω από το 80% των λαμπτήρων των φωτιστικών σωμάτων έχουν αντικατασταθεί με νέας τεχνολογίας με σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση, ενώ η πρόσφατη προμήθεια καλαθοφόρου οχήματος (120.000,00€ - Πρόγραμμα Φιλόδημος) θα συμβάλλει στην διευκόλυνση του έργου της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού.
Για τις αναπλάσεις και τους κοινόχρηστους χώρους, μετά την ολοκλήρωση των αναπλάσεων που προανέφερα, δρομολογούμε ένα νέο κύκλο παρεμβάσεων σε κοινόχρηστους χώρους και δημοτικές υποδομές, με αναφορά σ’ όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Eιδικότερα για την Κλειτορία, προγραμματίζεται, μεταξύ άλλων, η ανάπλαση στην θέση Ράχη και η ανάπλαση της εισόδου από Πριόλιθο έως την αγορά, στα Καστριά κ.α.
Συντάχθηκε Μελέτη Ανάπλασης και ανάδειξης των Πηγών του Λάδωνα, προϋπολογισμού 207.890,33€, που αφορά σε έργα και δράσεις προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης των πηγών του ποταμού Λάδωνα και της ευρύτερης περιοχής συνολικής έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων, που αποτελεί προτεραιότητα προς ένταξη την επόμενη περίοδο.
Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης “Κλήματος Παυσανία” προϋπολογισμού 30.000,00€. Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το νέο LEADER.
Σε φάση ολοκλήρωσης είναι και η μελέτη οδοποιίας Πλανητέρου - Βάλτος - Κυνηγού Διάσελο.
Την επόμενη περίοδο θα προχωρήσουμε στην κατασκευή και παράδοση νέων παιδότοπων στα Κρινόφυτα, στο Πλανητέρο, στα Καστριά και στον Άγιο Νικόλαο.
Επίσης σύντομα θα ξεκινήσει και η κτιριακή αναβάθμιση της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας για την οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη προϋπολογισμού 17.000,00€.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, επιμένουμε στο μεγάλο στόχο της κατασκευής προπονητικού ποδοσφαιρικού κέντρου στην Κλειτορία, σ’ έκταση 12 στρεμμάτων, στην περιοχή προς Καλλιθέα. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και είμαι βέβαιος ότι θα εξασφαλίσουμε και τους πόρους που χρειάζονται.
Στον τομέα της Καθαριότητας σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, δημιουργούμε στη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας, Γωνιές Ανακύκλωσης, ενώ η Κλειτορία, μαζί με τα Καλάβρυτα, θα είναι οι δυο πρώτες περιοχές που θα ενταχθούν στην πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Βιοαποβλήτων. Πρόταση προϋπολογισμού 1.200.000,00€ που έχει υποβληθεί στο Α.Τρίτσης.
Για το οδικό δίκτυο, εκτός απ’ τη συνεχή προσπάθεια της βελτίωσης και ανακατασκευής των δρόμων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δήμου, όπως συνέβη εδώ στην Κλειτορία με τις νέες ασφαλτοστρώσεις , οι βασικές μας στοχεύσεις αφορούν τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου από και προς τον Δήμο Καλαβρύτων και όλων των σημαντικών αξόνων που εξυπηρετούν την ενδοδημοτική σύνδεση.
Ο δρόμος Καλάβρυτα - Λουσοί - Κλειτορία, ο δρόμος μέσω Πριόλιθου, φυσικά η «111» αλλά κι όλες οι βασικές οδοί, όπως η Πούντας - Καλαβρύτων.
Διεκδικούμε βελτιωτικά έργα πάντα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις Υπηρεσίες της.
Η μόνιμη λύση είναι η εκ βάθρων αναβάθμιση αυτών των οδικών αξόνων.
Στόχος υψηλός αναμφίβολα, στον οποίο εμείς θα επιμείνουμε με μεγάλη ένταση.
Για τα σχολεία μας, ήδη δρομολογούμε έργο συνολικού ύψους 1.879.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κλειτορίας θα ενισχυθούν με νέες υποδομές. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα αναβαθμιστούν επιτυγχάνοντας παράλληλα ενεργειακή εξοικονόμηση.
Ήδη μέσω του προγράμματος Φιλόδημος παραλάβαμε Μελέτη Πυροπροστασίας για όλα τα σχολεία καθώς και τα αντίστοιχα μέσα πυρόσβεσης (37.000,00€), ενώ στο Πρόγραμμα Α.Τρίτσης καταθέσαμε Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία (40.000,00€).
Τέλος με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ προμηθεύσαμε τα σχολεία του Δήμου με διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 220.000,00€.
Ο Δήμος Καλαβρύτων ήδη επεξεργάζεται όλες τις παραμέτρους για την δημιουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Κλειτορία, κάτι που έχει ήδη περιληφθεί και στις προγραμματικές προβλέψεις μας για την επόμενη περίοδο.
Και αναφερόμενοι στα παιδιά μας, στόχος μας είναι η αναβάθμιση και διεύρυνση του Θερινού Σχολείου, ώστε ο θεσμός αυτός να συνεχίζει να είναι ένας διαρκής φάρος πολιτισμού και προβολής της περιοχής μας.
Όσον αφορά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας - Ακράτας, το πρώτο που ιδρύθηκε σ’ όλη τη χώρα αλλά και το πιο δραστήριο σ’ όλη την Ελλάδα, εδώ και 30 χρόνια.
Για εμάς, η διαρκής συνδρομή, η συνεργασία και η με κάθε τρόπο υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα.
Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής.
Εστιάζουμε στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και διευρύνουμε τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα και σε κάθε ανάγκη ή διεκδίκηση που αφορά στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας που είναι βασικός πυλώνας στήριξης της δημόσιας Υγείας στην περιοχή.
Στο εσωτερικό περιβάλλον. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές στέγασης των υπηρεσιών μας. Μετά την αναβάθμιση του ΚΕΠ Κλειτορίας, στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του κτιρίου του δημοτικού καταστήματος Κλειτορίας.
Βασικός στόχος μας είναι η παροχή δωρεάν Ίντερνετ σ’ όλο το Δήμο Καλαβρύτων, σ’ όλους τους οικισμούς μας και στην Ενότητα Κλειτορίας.
Αναβαθμίζουμε επίσης το σύνολο των ψηφιακών συστημάτων και υποδομών του Δήμου με ποσό 310.000 ευρώ απ’ το πρόγραμμα SMART CITIES του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Για την Κλειτορία, έχει παραδοθεί η κυκλοφοριακή μελέτη και συντάσσεται το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας, ενώ έχει ήδη γίνει η εγκατάσταση Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο πάρκινγκ ενώ στο πλαίσιο των μελετών, προτεραιότητά μας είναι και η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης.
Στην αγροτική οδοποιία και για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, είναι σ’ εξέλιξη έργο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ απ’ το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». στο οποίο περιλαμβάνονται 5,5 χιλιόμετρα αγροτικού οδικού δικτύου σε αγροτικές - κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας.
Βασική μας επιδίωξη για την επόμενη περίοδο είναι, σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, να μην υπάρχει αγροτική ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση χωρίς ρεύμα και χωρίς προσβάσιμο οδικό δίκτυο.
Στον Πολιτισμό, με την αγορά του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας απ’ το Δήμο καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα κτίριο που πολύ σύντομα θα μεταβληθεί σε στολίδι για την περιοχή, σε πολυχώρο Πολιτισμού -στο ισόγειο του- και σε Μουσείο Ιστορίας της περιοχής, με διαδραστικές εφαρμογές.
Η μόνιμη εγκατάσταση στην Κλειτορία, του Κινητού Ψηφιακού Μουσείου για το 1821 που δημιουργήθηκε απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα πολιτιστικής ανάδειξης και τόνωσης της τουριστικής φυσιογνωμίας της περιοχής.
Για τον Αρχαίο Κλείτορα: Mε δαπάνες του Δήμου, ύστερα και από Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 30.000,00€ που υπογράψαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες τοπογραφικής αποτύπωσης του χώρου και πραγματοποίησης των αναγκαίων εργασιών ανάδειξης των αρχαιοτήτων.
Δημιουργία δημοτικής Φιλαρμονικής στην Κλειτορία. Ο Δήμος έδωσε προτεραιότητα στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος, προέβη στην προμήθεια των απαραίτητων μουσικών οργάνων και ανέλαβε το κόστος της παροχής υπηρεσιών μουσικής εκπαίδευσης.
Σήμερα η Κλειτορία έχει τη δική της Φιλαρμονική και θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς και τα παιδιά αλλά και τους δασκάλους μουσικής.
Στηρίξαμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε κάθε πολιτιστική δράση στην περιοχή και τις πρωτοβουλίες των τοπικών Συλλόγων, μεταξύ αυτών και το “Καρναβάλι της Κλειτορίας”.
Συντάξαμε μελέτη και υποβάλλαμε πρόταση στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. για την δημιουργία πεζοπορικών διαδρομών 330 χιλιομέτρων σε όλο το Δήμο προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, που αναμένεται να εγκριθεί, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται περιπατητικά μονοπάτια της Κλειτορίας μήκους 80 χιλιομέτρων που επελέγησαν σε συνεργασία με τον τοπικό Ορειβατικό Σύλλογο.
Χρηματοδοτήσαμε τον Ορειβατικό Σύλλογο για τη σήμανση ορειβατικών διαδρομών της περιοχής.
Ο Δήμος, ήδη προχωρά σε μελέτη για την αξιοποίηση των Δημοτικών Ξενώνων στα Φίλια και στα Καστριά και παράλληλα επιμένει στη σύνδεση του τουριστικού «προϊόντος» της περιοχής με την αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα και τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα.
Αξιοποιούμε στην κατεύθυνση αυτή και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της ΟΧΕ για σειρά δράσεων - παρεμβάσεων όπως “Πρότυπα χωριά”, δημοτική συγκοινωνία, κοινοτικά καφενεία, πρότυπες αναπλάσεις οικισμών, ανάδειξη του φυσικού πλούτου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της δημοτικής ενότητας.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι,
Κάνουν λάθος όσοι έχουν παρωπίδες και δεν βλέπουν ότι ο Δήμος Καλαβρύτων είναι ένας, είναι ενιαίος, είναι ισχυρός και πορεύεται χωρίς ασυμμετρίες και ανισορροπίες στο δρόμο της πραγματικής προόδου.
Η Κλειτορία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, έκανε πολύ σημαντικά βήματα.
Βήματα που διεκδικούσε επί χρόνια.
Και θα κάνει πολλά περισσότερα στο πολύ κοντινό μέλλον.
Το κέντρο της Κλειτορίας που βρισκόμαστε απόψε έχει πραγματικά αλλάξει όψη και είναι μια πολύ καλή αλλά όχι η μόνη απόδειξη όλων αυτών που έγιναν.
Και μπροστά μας έχουμε αλλαγές που θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.
Έχουμε έτοιμα έργα που θα φέρουν μια πολύ καλύτερη εποχή, υπηρετώντας παράλληλα και την κεντρική προτεραιότητα μας που είναι να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας και να αναστραφεί η δημογραφική συρρίκνωση του Δήμου μας.
Να ξαναδώσουμε ελπίδα και ορίζοντες στα παιδιά μας.
Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια βάλαμε τις βάσεις, προωθήσαμε έργα που είχε μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας και τα βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης, με πρόβλεψη τον καταμερισμό των ωφελειών σ’ όλο το Δήμο.
 Η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου μας, με 20.250.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που ήδη υλοποιείται.
 Η επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Βουνού στο Χελμό με πάνω από 11.000 επισκέπτες που συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον αλλά και του Μουσικού φεστιβάλ στις πηγές του Λάδωνα που συγκεντρώνει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον και στηρίζουμε την διοργάνωσή του.
 Το Κέντρο Πληροφόρησης στο Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά, όπως προανέφερα
 Το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων,
 Το Πλανητάριο «Κόσμος»
 Το Κέντρο Ιστορίας και Έρευνας που θα εγκατασταθεί στο παλιό Δημαρχείο Καλαβρύτων αλλά και όλες οι συνδεδεμένες δράσεις στον Πολιτισμό, με πρώτες την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας -όπως προανέφερα- αλλά και του Ιστορικού -Διατηρητέου Σχολείου των Λουσών.
Αλλά και πολλά ακόμα, εξίσου σημαντικά κι εξίσου σπουδαία, που μπορείτε να τα δείτε, όλα, στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας, εκεί που έχει αναρτηθεί ένας κωδικοποιημένος απολογισμός των πεπραγμένων μας.
Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ κλείνοντας, στην καθημερινή μας επικοινωνία με τους δημότες.
Δεν το λέω για τους πολλούς που το ξέρουν, το λέω για τους λίγους που πιθανόν δυσπιστούν.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια, ανοίξαμε τις πόρτες του Δημαρχείου και των δημοτικών μας καταστημάτων στις Δημοτικές Ενότητες.
Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Δημοτικών Κοινοτήτων, το προσωπικό του Δήμου, προσέφεραν τις υπηρεσίες του με έγνοια, ενδιαφέρον και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή των συνδημοτών μας.
Τους ευχαριστώ θερμά. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμβολή σας στην υλοποίηση του δημοτικού έργου.
Κάναμε τους συνδημότες μας πραγματικούς συνοδοιπόρους και συνδιαμορφωτές της πολιτικής μας.
Συνθέσαμε απόψεις, λειτουργήσαμε ενωτικά, σκύψαμε πάνω από κάθε πρόβλημα χωρίς να εξετάζουμε αν είναι της αρμοδιότητας του Δήμου ή αρμοδιότητας κάποιου άλλου φορέα.
Για εμάς κάθε πρόβλημα που απασχολεί το τόπο και τον δημότη, είναι και δικό μας πρόβλημα.
Το δείξαμε, το αποδείξαμε, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούμε ως δημοτική αρχή και έτσι θα συνεχίσουμε.
Υπεύθυνα, συλλογικά, δημοκρατικά, χωρίς διακρίσεις και κυρίως με συναινέσεις και με αποτέλεσμα.
Μπορεί κάποιοι να ενοχλούνται που η Δημοτική Αρχή πέτυχε όσα πέτυχε.
Μπορεί να ήθελαν η περιοχή μας, αντί ν’ αναπτύσσεται και να προοδεύει, να πηγαίνει ολοταχώς προς τα πίσω.
Είναι οι ίδιοι που εφευρίσκουν δήθεν προβλήματα ακόμα και στη λειτουργία του Συνεταιρισμού μας, ενός Συνεταιρισμού-πρότυπο, ενός Συνεταιρισμού -στολίδι για όλη την Ελλάδα που είναι και η κύρια παραγωγική «ατμομηχανή» του τόπου μας.
Ας τους κρίνουν οι δημότες.
Ας τους κρίνετε όλοι εσείς, δίνοντας την απάντηση με την ψήφο σας την Κυριακή.
Εμείς μιλάμε για το μέλλον, σχεδιάζουμε το μέλλον, κάνουμε συνεχώς βήματα που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μας.
Και κυρίως στα νέα παιδιά.
Αυτή είναι η μόνιμη έγνοια και αγωνία μας.
Και γι’ αυτό παλεύουμε καθημερινά.
Να πάμε τον τόπο μας από το καλό επίπεδο στο οποίο είναι σήμερα σ’ ένα ακόμα καλύτερο.
Ν’ αναστρέψουμε τη δημογραφική συρρίκνωση και να δείξουμε παντού ότι αυτός το τόπος, ο Δήμος Καλαβρύτων, κερδίζει με το σπαθί του το στοίχημα του Αύριο.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Και σ’ αυτό το μπροστά θα πάμε όλοι μαζί.
Με επόμενο σταθμό και νέα αφετηρία τις εκλογές της Κυριακής που μάς έρχεται.
Εκεί που η νίκη μας θα είναι μεγάλη, θα είναι νίκη όλων των δημοτών, νίκη της ενότητας και της δημιουργίας.
Νίκη του Αύριο και της επόμενης γενιάς.
Η Κλειτορία θα βάλει τη δική της σφραγίδα σ’ αυτό, θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια, όπως πάντα ήταν στους αγώνες της πρωτοπορίας και του μέλλοντος.
Σας Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.