HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θανάσης Παπαδόπουλος: "Συνεχίζουμε Μαζί" - Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Μεγάλο πλήθος Καλαβρυτινών τίμησαν τον νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και τη δημοτική του παράταξη σ...



Μεγάλο πλήθος Καλαβρυτινών τίμησαν τον νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και τη δημοτική του παράταξη στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, που πραγματοποιήθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο Καλαβρύτων. 
Ο Θανάσης Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι "Έχουμε απ’ τη μια πλευρά το έργο μας. Τα όσα έγιναν. Και -θα το ξαναπώ- έγιναν παρά πολλά. Αν υπάρχουν, τώρα, κάποιοι λίγοι που δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν ή δεν το παραδέχονται είναι γιατί, προφανώς, δεν μένουν μόνιμα στο Δήμο μας ή δεν έρχονται συχνά εδώ." 
Και συνέχισε
"Εμείς και αυτούς τους λίγους τούς καλούμε να εγκατασταθούν μόνιμα εδώ ή να έρχονται συχνότερα, να δουν από κοντά και σε καθημερινή βάση τον τρόπο που βελτιώνονται οι υποδομές, το πως σταδιακά
καλυτερεύει η ζωή σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες, το πως ο Δήμος Καλαβρύτων αξιοποιεί τα
πλεονεκτήματα και ενισχύει τη δυναμική του και γίνεται ένας απ’ τους τρεις καλύτερους ορεινούς
προορισμούς σ’ όλη την Ελλάδα σήμερα.
Έγιναν πολλά, έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε ετοιμάσει πολλά περισσότερα, έχουμε την καλύτερη
ομάδα, έχουμε το πιο τεκμηριωμένο, συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα και έχουμε,
επίσης, τη γνώση, την εμπειρία και τις ικανότητες να υπηρετήσουμε το όραμα όλων μας για το αύριο.
Το όραμα μας για τον τόπο μας. Τον τόπο που ζούμε και δημιουργούμε και θέλουμε να τον δούμε να πηγαίνει ακόμα καλύτερα, με ακόμα πιο σταθερό βηματισμό στο μέλλον."

Ολόκληρη ο ομιλία του Θανάση Παπαδόπουλου: 
Κυρίες και Κύριοι, 
Φίλες και Φίλοι, 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή παρουσία σας εδώ.
Ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την δύναμη που μάς δίνετε και η οποία το βράδυ της Κυριακής 8 Οκτωβρίου θα μεταφραστεί σε μια μεγάλη νίκη για τον συνδυασμό μας. 
Σε μια νίκη για το Δήμο Καλαβρύτων και για κάθε δημότη ξεχωριστά. 
Μπήκαμε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο έχοντας στα χέρια μας τρία βασικά εφόδια. 
Τρία πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που πιστοποιούν ότι η νίκη στις εκλογές που έρχονται δεν είναι παρά το πρώτο βήμα, η αφετηρία μιας νέας περιόδου ακόμα περισσότερων έργων, ακόμα περισσότερων παρεμβάσεων και ακόμα υψηλότερων στόχων σε κάθε Δημοτική Ενότητα και σε κάθε Δημοτική Κοινότητα. 
Παρά τα όσα όλοι είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε εξαιτίας της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, ο Δήμος Καλαβρύτων πήγε πολύ καλύτερα την τετραετία που πέρασε. 
Και θα πάει ακόμα καλύτερα στα χρόνια που έρχονται. 
Δεν είναι ελπίδα, ούτε ευχή. Είναι βεβαιότητα. 
Είναι ακλόνητη βεβαιότητα την οποία μπορούν να εγγυηθούν:
Πρώτον, το έργο μας απ’ το 2019 και μετά. 
Ένα έργο που ήρθε να καλύψει ανάγκες και κενά πολλών χρόνων, να ενισχύσει τις υποδομές και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες, να δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό, να τονώσει την εξωστρέφεια του Δήμου μας, να προστατεύσει το περιβάλλον, ν’ αναδείξει τα ιστορικά αλλά και τα φυσικά μνημεία μας, να δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες των σχολείων μας και στην κοινωνική πολιτική, να θωρακίσει την Πολιτική Προστασία και με μια φράση να φέρει το Δήμο Καλαβρύτων σε θέση πρωταγωνιστή, κάτι που όλοι αναγνωρίζουν και παραδέχονται σήμερα σ’ όλη την Ελλάδα. 
Δεύτερο ισχυρό «χαρτί» και πλεονέκτημα μας είναι το ψηφοδέλτιο μας. 
Τα πρόσωπα, δηλαδή, που συγκροτούν τον συνδυασμό μας, είτε ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε ως υποψήφιοι στις Δημοτικές Κοινότητες. 
Το είπα όταν έγινε η κατάθεση του συνδυασμού μας, θα το επαναλάβω κι απόψε:
Είμαι πολύ περήφανος για τους 237 συνεργάτες μας, για την προσωπικότητα, για την διαδρομή τους, για τη διάθεση, για το κέφι, τις ιδέες και τις προτάσεις τους να πάμε τον τόπο μας ακόμα καλύτερα, ακόμα ψηλότερα. 
Είναι πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία μας, άνθρωποι άξιοι, ικανοί και διακεκριμένοι και αισθάνομαι ξανά την ανάγκη απόψε να τούς ευχαριστήσω που συντάσσονται στο κοινό μας όραμα για το αύριο του Δήμου και κυρίως των παιδιών μας. 
Και το τρίτο σημείο υπεροχής μας αλλά και δεσμευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει την επόμενη περίοδο η δημοτική μας αρχή είναι το πρόγραμμα μας. 
Ένα πρόγραμμα -που και πάλι, είμαι περήφανος να πω- διαφέρει αποφασιστικά απ’ τα προεκλογικά προγράμματα των φιλόδοξων αλλά άπιαστων στόχων ή απ’ τις συνηθισμένες εκθέσεις ιδεών που κατά καιρούς παρουσιάζονται στις προεκλογικές περιόδους.  
Το πρόγραμμα μάς έχει σαφή προσανατολισμό, έχει πολιτική ρότα, βασίζεται στις αρχές του ρεαλισμού και στη λογική της σημερινής πραγματικότητας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται σε οραματικό χαρακτήρα ή σε διεκδικητικό πνεύμα ή ότι δεν έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις για τη φυσιογνωμία του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια. 
Πολύ περισσότερο, το πρόγραμμα μας αποτελείται από το σύνολο των έργων, των δράσεων, των παρεμβάσεων και των βασικών προτεραιοτήτων για κάθε Δημοτική Ενότητα και κάθε τομέα έργου, μέσα από μια δουλειά σ’ επίπεδο λεπτομέρειας, όπου γίνονται συγκεκριμένες αναφορές, σε συγκεκριμένα έργα, με συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις και συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης. 
Από σήμερα, λοιπόν, θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού μας αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας, στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας και σάς καλώ όλους όχι μόνο να το δείτε και να το μελετήσετε αλλά και να κάνετε και τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας.
Φίλες και Φίλοι, 
Αυτά τα τέσσερα χρόνια περάσαμε μαζί πολλές δοκιμασίες. 
Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. 
Στην αρχή ο κορωνοϊός και οι καραντίνες, ύστερα το ενεργειακό κι η ακρίβεια, μετά η απειλητική ένταση των φαινομένων της κλιματικής κρίσης. Με μια φράση, καταστάσεις πρωτόγνωρες, αντίξοες κι απρόβλεπτες που θα μπορούσαν να μάς καθηλώσουν. 
Αλλά δεν μάς καθήλωσαν. Δεν μάς παρέσυραν στην αδράνεια.
Απεναντίας, κάναμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. 
Σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε. Μπήκαμε μπροστά, με πίστη κι αυτοπεποίθηση απέναντι σε κάθε πρόβλημα και αναλάβαμε ακόμα κι ευθύνες που ίσως να μην μάς αναλογούσαν.
Ώστε οι επιπτώσεις της κάθε κρίσης που χτύπησε την πόρτα μας να είναι οι μικρότερες δυνατόν για τους δημότες μας. Κι οι δημότες μας να ξέρουν ότι κάποιος πολύ κοντά τους φροντίζει, προνοεί και μεριμνά γι’ αυτούς. Για όλους μας.    
Δεν τα λέω αυτά για κανέναν άλλο λόγο παρά για να περιγράψω το γενικότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Δήμος Καλαβρύτων κατάφερε να ολοκληρώσει έργα, να διεκδικήσει έργα, να δρομολογήσει έργα, να εξασφαλίσει έργα και ταυτόχρονα ν’ «ακουστεί» και συνεχώς «ν’ ακούγεται» με θετικό τρόπο και πάντα για καλό λόγο, σε κάθε σημείο της χώρας και σε κάθε σημείο της υφηλίου που ζουν Έλληνες. 
Αν αυτό δεν είναι μια χρυσή παρακαταθήκη και μια υπογραφή εγγύησης που -με αποδείξεις- μάς δείχνει τι έρχεται στο πολύ κοντινό μέλλον, τότε αναρωτιέμαι τι είναι. 
Δεν είναι ώρα απόψε να κάνω απολογισμό έργου. 
Άλλωστε, τον πλήρη και αναλυτικό απολογισμό μας θα τον βρείτε -κι εκείνον- αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας. 
Όμως, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σταθώ σε δυο σημεία. 
Το πρώτο σημείο λέει ότι ποτέ άλλοτε ο Δήμος Καλαβρύτων δεν είχε ολοκληρωμένα, σ’ εξέλιξη ή δρομολογημένα τόσα έργα και με τέτοιου ύψους προϋπολογισμούς όσα έχει σήμερα. 
Δηλαδή, ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δημοτική αρχή δεν φρόντισε να εξασφαλίσει και να «τρέξει» ταυτόχρονα έναν αριθμό έργων όπως αυτά που καταγράφονται και «τρέχουν» σήμερα. 
Μόνο σε τίτλους και πολύ ενδεικτικά, θα πω: 
Για τα 22,6 εκατομμύρια ευρώ αναβάθμισης του Χιονοδρομικού, για τον Πλανητάριο «Κόσμος» και το Ανοικτό Θέατρο στην παλιά Μαθητική Εστία, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του ρόλου και την παγκόσμια αναγνώριση του «Αρίσταρχου», ιδίως μετά την ένταξη του στο πρόγραμμα «Σκάι-λάιτ». 
Για το Κέντρο Ιστορίας και Έρευνας στο παλιό Δημαρχείο, την αξιοποίηση του παλιού Ειρηνοδικείου Κλειτορίας και του Ιστορικού Σχολείου των Λουσών. 
Για έργα που τελείωσαν, όπως η ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου, του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου, του Κέντρου Πληροφόρησης στο Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά, για την αναμόρφωση του Ηρώου μας στην Αγία Λαύρα και την θεαματική αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την επέτειο του 1821 αλλά και των εκδηλώσεων μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο ψηφιοποίησης του Μουσείου που ήδη υλοποιείται αυτές τις μέρες.  
Για το σύστημα Τηλεμετρίας και τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμού σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Ειδικά στην Κλειτορία, αυτή την περίοδο έχουν δρομολογηθεί έργα ύδρευσης που η περιοχή δεν είδε ποτέ στο παρελθόν συνολικού ύψους 4,3 εκατομμύριών ευρώ.   
Φυσικά, μια κουβέντα για την πολύ σπουδαία δουλειά που κάνουμε στον πρωτογενή τομέα. Τον βασικό παραγωγικό πυλώνα μας. Απ’ την μια πλευρά έχουμε την προβολή των προϊόντων μας και την σύνδεση τους με τον Τουρισμό, απ’ την άλλη έχουμε την παροχή διευκολύνσεων στους παραγωγούς μας. Με τελικό στόχο και μόνιμη αγωνία μας, καμία αγροτική ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση, σε καμία Δημοτική Ενότητα, χωρίς προσβάσιμο δρόμο και ηλεκτροδότηση. 
Συνεχίζω, πολύ σύντομα, με τα έργα που έρχονται στην Παιδεία, με την κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ή για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολείων μας -με 1,9 εκατομμύρια ευρώ- που έρχονται σε Καλάβρυτα, Κλειτορία, Σκεπαστό, Δάφνη, Πάος και Ψωφίδα.
Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τα μεγάλα έργα, τις βασικές διεκδικήσεις μας, όπως η εκ βάθρων αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης προς τον Δήμο Καλαβρύτων ή η επέκταση του Οδοντωτού έως την Αγία Λαύρα, ένα έργο που καταφέραμε, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Φεβρουάριο του 2022, να χαρακτηριστεί «έργο εθνικής σημασίας» και να συνοδευτεί από δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού. 
Δεν θα πω περισσότερα. 
Θα έχουμε, άλλωστε, όλο το χρόνο όλα αυτά να τα πούμε και να τα εξηγήσουμε πολύ αναλυτικότερα την επόμενη περίοδο και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. 
Και κυρίως στις κεντρικές συγκεντρώσεις μας που ξεκινούν το άλλο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου απ’ την Δάφνη, συνεχίζονται στην Ψωφίδα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, ύστερα στην Κλειτορία την Πέμπτη πριν τις εκλογές και ολοκληρώνονται με την μεγάλη συγκέντρωση μας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα. 
Όλα αυτά δείχνουν τον καλό σχεδιασμό, την καλή δουλειά που γίνεται στο Δημαρχείο και οφείλω και πάλι, κι απ’ αυτό το βήμα, να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους υπαλλήλους μας, όλο το προσωπικό, για το γεγονός ότι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. 
Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι ότι ακόμα και σ’ αυτές τις συγκυρίες, καταφέραμε να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση στα νοικοκυριά του Δήμου, να μην μετακυληθεί στους δημότες η τεράστια αύξηση στα λειτουργικά κόστη, ιδίως απ’ το 2022 και μετά, με την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια και στα καύσιμα. 
Ο στόχος μας ήταν ο Δήμος να μην ατονήσει στο έργο και στις λειτουργίες του αλλά και να μην μπει στο κάδρο της ακρίβειας που πιέζει -ειδικά σήμερα- τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μας. 
Και το καταφέραμε. 
Κι όχι μόνο αυτό αλλά με τις δράσεις μας, όπως το Φεστιβάλ στο Χελμό, όπως οι μεγάλες συναυλίες και τα άλλα πολιτιστικά γεγονότα, όπως η στοχευμένη τουριστική προβολή, βοηθήσαμε ώστε να αναθερμανθεί ο Τουρισμός μας και σε περιόδους πέραν της χειμερινής, κάτι που φέρνει έσοδα στην περιοχή, εισόδημα στους δημότες και πολλές άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας. 
‘Έχουμε, λοιπόν, απ’ τη μια πλευρά το έργο μας. Τα όσα έγιναν. 
Και -θα το ξαναπώ- έγιναν παρά πολλά. 
Αν υπάρχουν, τώρα, κάποιοι λίγοι που δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν ή δεν το παραδέχονται είναι γιατί, προφανώς, δεν μένουν μόνιμα στο Δήμο μας ή δεν έρχονται συχνά εδώ. 
Εμείς και αυτούς τους λίγους τούς καλούμε να εγκατασταθούν μόνιμα εδώ ή να έρχονται συχνότερα, να δουν από κοντά και σε καθημερινή βάση τον τρόπο που βελτιώνονται οι υποδομές, το πως σταδιακά καλυτερεύει η ζωή σ’ όλες τις Δημοτικές Ενότητες, το πως ο Δήμος Καλαβρύτων αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και ενισχύει τη δυναμική του και γίνεται ένας απ’ τους τρεις καλύτερους ορεινούς προορισμούς σ’ όλη την Ελλάδα σήμερα.   
Έγιναν πολλά, έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε ετοιμάσει πολλά περισσότερα, έχουμε την καλύτερη ομάδα, έχουμε το πιο τεκμηριωμένο, συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα και έχουμε, επίσης, τη γνώση, την εμπειρία και τις ικανότητες να υπηρετήσουμε το όραμα όλων μας για το αύριο. 
Το όραμα μας για τον τόπο μας. 
Τον τόπο που ζούμε και δημιουργούμε και θέλουμε να τον δούμε να πηγαίνει ακόμα καλύτερα, με ακόμα πιο σταθερό βηματισμό στο μέλλον. 
Φίλες και Φίλοι, 
Αν υπάρχει ένα δίλημμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι ορατό με γυμνό μάτι.
Και το ερώτημα είναι:  
Θέλουμε ο Δήμος μας να συνεχίσει στην ίδια διαδρομή της σιγουριάς, της προόδου των σταθερών βημάτων και της νοικοκυροσύνης ή ψάχνουμε μια πορεία στο άγνωστο και στο ξένο; 
Θέλουμε ένα Δήμο σπίτι και αποκούμπι για κάθε δημότη ή έναν Δήμο απρόσιτο, κλειστό και χωρίς πυξίδα; 
Είναι τόσο απλή και καθαρή η ερώτηση, όσο απλή και καθαρή είναι κι η απάντηση. 
Και η απάντηση θα δοθεί, θα την δώσουμε όλοι μας, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. 
Και θα είναι μια απάντηση ηχηρή, δυνατή και πεντακάθαρη. 
Μια απάντηση που θα ενώνει και δεν θα διχάζει, μια εντολή που θα δείχνει το δρόμο.
Και ο δρόμος είναι μπροστά και μόνο μπροστά, με όραμα, με θέληση κι αποφασιστικότητα να πάμε τον τόπο μας ακόμα καλύτερα και ακόμα ψηλότερα.
Σας Ευχαριστώ! 

{fbt_gallery_post}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.