HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δράση πολιτιστικών συλλόγων χωριών του Δήμου Καλαβρύτων για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο να κυριαρχεί με έντονα συναισθήματα και το μόνο που πρέπει να κάνει ο καθένας...



Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο να κυριαρχεί με έντονα συναισθήματα και το μόνο που πρέπει να κάνει ο καθένας μας σε αυτή τη ζωή είναι να δίνει ένα χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπό του, όταν τον χρειάζεται, στηριζόμενοι σε ένα πνεύμα αλληλοβοήθειας και ανθρωπιάς. Λένε ότι η «η γη σκληραίνει μετά τη βροχή» όπως σκληραίνουν και οι άνθρωποι που πόνεσαν πολύ γιατί έζησαν την απόλυτη καταστροφή και τα δάκρυά τους στέρεψαν, όπως συνέβη και με τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Και απορεί κανείς… Από πού αντλούν δύναμη και συνεχίζουν; Άραγε υπάρχει αύριο για αυτούς και πως θα είναι; Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που απλώνουν το χέρι στον συνάνθρωπό τους γιατί έχουν μία απέραντη ευαισθησία γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν άλλους να πονούν, αλλά επειδή ξέρουν πως είναι να πονάς. Κάπως έτσι με συντονισμένες ενέργειες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν δέκα επτά (17) πολιτιστικοί σύλλογοι χωριών του Δήμου Καλαβρύτων και τέσσερις (4) ομάδες ποδοσφαίρου χωριών του Δήμου Καλαβρύτων, που συμμετέχουν στο Καλαβρυτινό πρωτάθλημα πολιτιστικών συλλογών στην Αθήνα οι οποίοι όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να απαλύνουν τον πόνο και να βοηθήσουν στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, συλλέγοντας διαφορά είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στο χωριό Αγία Τριάδα, Καρδίτσας που έχει υποστεί ολική καταστροφή.
Για το λόγο αυτό την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.00-20.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα “Renti Soccer Club”, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτή η προσπάθεια απέφερε συνολικά τέσσερις (4) παλέτες νερά (περίπου 1512 μπουκάλια 1.5lt), μια (1) παλέτα με συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση, καθώς και δυο (2) μεγάλα ξυλοκιβώτια με συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση και είδη ατομικής υγιεινής.
Αξίζει ένα τεράστιο «ΜΠΡΑΒΟ» & «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»
• στους Συλλόγους και τις ομάδες ποδοσφαίρου, που διέθεσαν χρόνο και χρήμα για αυτή τη κίνηση αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
• στα γήπεδα «Renti Soccer Club» για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου για τη συλλογή και την αποθήκευση των πραγμάτων στις εγκαταστάσεις τους
• στο μηχανουργείο «ΝΑΥΤΕΧΝΙΚΑ», Ελένη Β. Σακαντάνη & ΣΙΑ ΟΕ, για τη δωρεάν παραχώρηση πέντε (5) παλετών και δυο (2) μεγάλων ξυλοκιβωτίων για την συσκευασία των πραγμάτων που συγκεντρώθηκαν, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα η μεταφορά τους.
• στην ακτοπλοϊκή εταιρεία SEAJETS του κ. Μάριου Ηλιόπουλου για τη διάθεση ενός φορτηγού για τη δωρεάν μεταφορά των παλετών και των ξυλοκιβωτίων από τα γήπεδα «Renti Soccer Club» στο πρακτορείο της Μεταφορικής Ντελόπουλος στο Αιγάλεω.
• στην μεταφορική εταιρεία Ντελόπουλος Trans των Αδερφών Ντελόπουλος για τη δωρεάν μεταφορά των παλετών και των ξυλοκιβωτίων από την Αθήνα στη Λάρισα και από τη Λάρισα στο χωριό Αγία Τριάδα, Καρδίτσας, οπού θα τα παραλάβει ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Σάββας Γιολδάσης, για να τα μοιράσει στους έχοντες ανάγκη κατοίκους του χωριού.
• Στον Πρόεδρο της Ένωσις Κρινοφυτινών «Οι Άγιοι Θεόδωροι» Κον. Μάριο Πανουτσόπουλο, ο οποίος φρόντισε για όλες τις διαδικαστικές ενέργειες, αλλά και για την μεταφορά τους από τα γήπεδα «Renti Soccer Club» στο πρακτορείο της Μεταφορικής Ντελόπουλος στο Αιγάλεω.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική βοήθεια είναι οι κάτωθι:
1.Αδελφότης Φιλιωτών Καλαβρυτινών «Ο Άγιος Βλάσιος»
2.Ένωση Αποδήμων Πλανητεριωτών «Χελμός»
3.Ένωσις Κλειτορινών « Η Αγία Μαρίνα»
4.Ένωσις Κρινοφυτινών «Οι Άγιοι Θεόδωροι»
5.Ένωσις των εν Αθήναις-Πειραιεί και Απανταχού Αρμπουναίων «Ο Άγιος Αθανάσιος»
6.Σύλλογος των Απανταχού Καλλιφωνιωτών
7.Σύλλογος των Απανταχού Τουρλαδαίων «Ο Άγιος Ανδρέας»
8.Σύλλογος Άνω Κλειτοριών (Καρνεσιωτών)
9.Σύλλογος των εν Αθήναις-Πειραιεί Καστριωτών «Η Ανάληψις του Σωτήρος»
10.Σύλλογος των εξ Αγίου Νικολάου Καλαβρύτων Αποδήμων «Ο Άγιος Νικόλαος»
11.Σύλλογος Κλειτορίων Αττικής «Ο Άγιος Δημήτριος»
12.Σύλλογος Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας»
13. Σύλλογος Παγκρατιωτών Καλαβρυτινών «Ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος»
14.Σύλλογος Πετσάκων 15.Σύλλογος Σειραίων Αττικής «Η Ανάληψη του Σωτήρος»
16.Σύλλογος Σκοταναίων Επαρχίας Καλαβρύτων
17.Σύνδεσμος Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλαβρύτων.
Καθώς και οι Ομάδες Ποδοσφαίρου:
1. ΔΑΦΝΗ 2.ΠΑΟΣ 3.ΠΕΥΚΟ 4.ΧΟΒΟΛΗ
Και όπως λένε «όσο η γη σκληραίνει μετά τη βροχή… πάντα θα υπάρχουν και κάτι “χώματα” που θα διακρίνονται για την ευαισθησία και την ανθρωπιάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.