HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βαρθολομαίος και Σακελλαρόπουλου Επίτιμοι δημότες Πύργου

Επίτιμη δημότης Πύργου ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου όπως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αμέ...



Επίτιμη δημότης Πύργου ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου όπως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αμέσως μετά, από κοινού, παρακολούθησαν πολιτιστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην Ηλεία.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δήμους Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την τιμή που μου απέδωσαν σήμερα. Χαίρομαι που βρίσκομαι σ’ αυτή την πάνδημη σύναξη, ανάμεσα στους συντελεστές δύο εκδηλώσεων που προωθούν τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το μεταξένιο σακάκι που φόρεσε το βράδυ του Σαββάτου (2/9) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερης συμβολικής αξίας. Είναι από το project Riza του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και είναι υφασμένο στο χέρι από το Σουφλί του 1960 και κεντημένο από τις γυναίκες στο Μεγάλο Δέρειο.
Το σχέδιο και η επιμέλεια του ανήκει στην Αγγελική Γιαννακίδου. Απεικονίζεται το μυθικό ον του Γρύπα. Πρόκειται για τον μυθικό φύλακα των θησαυρών του Απόλλωνα, οινοχόος του Διονύσου, σύμβολο εξουσίας και έμβλημα της αρχαίας πόλης των Αβδήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.