HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ: Αυλαία στην 20η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας - AgreXa 2023

Αφιερωμένη στη νέα γενιά, στα παιδιά μας που «χτίζουν» το μέλλον αποτελώντας το πιο δυναμικό «κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας ήταν η τρίτη κ...



Αφιερωμένη στη νέα γενιά, στα παιδιά μας που «χτίζουν» το μέλλον αποτελώντας το πιο δυναμικό «κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας ήταν η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων της 20ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας- AgreXa 2023, η οποία πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την επιχειρηματικότητα.
Η AgreXa 2023 ήταν από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, καθώς περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες βρέθηκαν στη Χαλανδρίτσα το τριήμερο των εκδηλώσεων, ενώ ρεκόρ σημείωσε και ο αριθμός των εκθετών ξεπερνώντας τους 130.
Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας που τροποποιήθηκε λόγω της ματαίωσης των εκδηλώσεων της Πέμπτης, ξεκίνησε μ’ ένα χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα από το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας και του Πολιτιστικού και Χορευτικού Σωματείου Τριταίας, ενώ ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολείων του Δήμου Ερυμάνθου, καθώς και των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους οποίους εκτός από το αναμνηστικό δίπλωμα απονεμήθηκε και το ιστορικό λεύκωμα «Ο Δήμος Ερυμάνθου στ’ αχνάρια του ‘21».
Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, αναφέροντας πως «είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβονται οι προσπάθειες των παιδιών μας. Η Παιδεία εξάλλου αποτελεί βασικό πυλώνα του ανθρώπινου οικοδομήματος, γι’ αυτό και σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στη δημιουργική δύναμη των νέων μας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους. Είμαστε εδώ για να τους διασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και να τους παροτρύνουμε να αγαπήσουν τη μάθηση και τη γνώση».
Τις βραβεύσεις των μαθητών έκαναν, ο αντιπεριφερειάρχης, Α. Φίλιας, η αναπλ. Τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σολωμού, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, Σπ. Σκιαδαρέσης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ερυμάνθου, Σ. Ταλαγάνη και Ηλ. Βέρρα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου, Γ. Κουραχάνης, ο δημοτικός σύμβουλος, Ηλ. Παπαγιαννόπουλος και ο εκπρόσωπος Επικοινωνίας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Φεσσιάν.
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ
Ακολούθησαν τιμητικές διακρίσεις αθλητών με καταγωγή από τον Δήμο Ερυμάνθου. Συγκεκριμένα, τιμήθηκε ο Νίκος Πλώτας από το Βασιλικό, παίκτης του Προμηθέα που συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της Εθνικής Νέων- Ανδρών στο Eurobasket U20, οι Αλέξανδρος και Μιχάλης Παναγόπουλος από το Λεόντιο με σημαντικές διακρίσεις στην κολύμβηση, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου από τη Χαλανδρίτσα, πρωταθλητής στο Beach Volley και ο «Α.Σ. Πέλοπας» στο σύνθετο τόξο.
Αμέσως μετά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις γευστικές δημιουργίες του καταξιωμένου Πατρινού σεφ, Χάρη Αξιώτη, ο οποίος μαζί με την ομάδα του από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρουσίασε μία gourmet εκδοχή του παραδοσιακού τραχανά με προϊόντα από τους εκθέτες, ενώ η βραδιά έκλεισε με χορούς από το Σύλλογο Τέρψης Πατρών και των Απανταχού Φίλων Δαφνούλας και συναυλία από τους «Replica».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.