HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Αρχιεπίσκοπος Κατάρ Μακάριος

Διήμερη επίσκεψη στα Καλάβρυτα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, (Κατάρ) Μακάριος προσκεκλημένος από τον...



Διήμερη επίσκεψη στα Καλάβρυτα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, (Κατάρ) Μακάριος προσκεκλημένος από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο.
Την παραμονή της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, ενώ ανήμερα της εορτής χοροστάτησε μαζί με τον Μητροπολίτη μας στην πανήγυρι της ιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, όπως τόνισε, την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, αφού τους συνδέει βαθιά φιλία από τα φοιτητικά τους χρόνια.
Θερμή συνάντηση και συνομιλία είχε και με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, ο οποίος και του προσέφερε επετειακά και ιστορικά λευκώματα του Δήμου Καλαβρύτων και του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος διακονεί επί 17 χρόνια την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εμιράτο του Κάταρ και έχει επιτελέσει εξαιρετικά σημαντικό έργο στη διατήρηση και ανάπτυξη της πολυπληθούς, πλέον, Χριστιανικής κοινότητας της χώρας.Ο κατά κόσμον Γεώργιος Μαυρογιαννάκης γεννήθηκε στο χωριό Χάρακας του Ηρακλείου της Κρήτης το 1968. Το 1980 μετέβη στα Ιεροσόλυμα. Το 1986 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1987 και Πρεσβύτερος το 1992. Το 1993 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου το 1995. Υπηρέτησε ως Καθηγητής και Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής Αγίας Σιών, ως Εφημέριος στη Γάζα, ως Ηγούμενος στη Φχες της Ιορδανίας και από το 2004 ως Πατριαρχικός Επίτροπος στο Κατάρ. Στις 10 Μαρτίου 2013 χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Καττάρων. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ναζαρέτ Κυριακό, Καπιτωλιάδος Ησύχιο, Βόστρων Τιμόθεο, Φιλαδελφείας Βενέδικτο, τους Αρχιεπισκόπους Γεράσων Θεοφάνη, Τομπόλσκ και Τιούμεν Δημήτριο (Πατριαρχείο Ρωσίας), Αβήλων Δωρόθεο, Ιόππης Δαμασκηνό, Κωνσταντίνης Αρίσταρχο, Θαβωρίου Μεθόδιο, Ιορδάνου Θεοφύλακτο, Σεβαστείας Θεοδόσιο, Λύδδης Δημήτριο και τον Επίσκοπο Μπαρναούλης και Αλτάισκ Μάξιμο (Πατριαρχείο Ρωσίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.