HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα χορευτικά του Δήμου Πατρέων στην Ερυμάνθεια

Στην Ερυμάνθεια βρέθηκε, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, συμμετέχοντας στη...



Στην Ερυμάνθεια βρέθηκε, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, συμμετέχοντας στην εκδήλωση μνήμης για την συμπλήρωση 80 χρόνων από την καταστροφή της Ερυμάνθειας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, που διοργάνωσε ο Δήμος Ερυμάνθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερυμάνθειας.
Με εντολή του γερμανού Φρούραρχου Πατρών στάλθηκε στην Ερυμάνθεια ένα μηχανοκίνητο τάγμα γερμανών με αποστολή την εκτέλεση όλων των Ερυμανθιωτών. 100 άρματα μάχης καταλαμβάνουν την Ερυμάνθεια όμως δεν βρίσκουν κανέναν κάτοικο, καθώς την τελευταία στιγμή πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το χωριό.
Οι γερμανοί εφάρμοσαν την τακτική του Ομέρ Βρυώνη, επιτέθηκαν στα άψυχα σπίτια, έβαλαν φωτιά και έκαψαν όλο το χωριό. Δεν αρκέστηκαν όμως, σε αυτό με τις ερπύστριες των αρμάτων καταστρέφουν αμπέλια, περιβόλια και ό,τι άλλο βρήκαν μπροστά τους κι έφυγαν με τη σκέψη να επιστρέψουν.
Και επέστρεψαν όχι μόνο μία φορά αλλά πολύ συχνά, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής.
Τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος με φρέσκες τις μνήμες από την επίσκεψή τους στο στρατόπεδο της φρίκης στο Νταχάου, χόρεψαν χορογραφίες του Χρήστου Γιαννόπουλου σε δημιουργίες Ελλήνων συνθετών συγκινώντας τους παρευρισκόμενους.
Συγχαρητήρια έδωσε σε όλα τα μέλη του Χορευτικού ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.