HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ: ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2023 ΜΕ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών -Δεσινιωτών Καλαβρύτων «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην ...


Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών -Δεσινιωτών Καλαβρύτων «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε ως λαός, καθώς και στον διαφαινόμενο αφανισμό και την υποτέλεια, με δράσεις που κύρια χαρακτηριστικά έχουν το σεβασμό στις παραδόσεις, την αγάπη στον τόπο και στις αξίες μας. Σ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί ξεχωριστές και ποιοτικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο πνευματικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Αυτές είναι ενταγμένες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, να κρατηθεί ο τόπος μας ζωντανός και να μην αποκοπούμε από τις ρίζες και τις αξίες μας, που κράτησαν όρθιες τόσες γενιές. Όλα αυτά, με αγάπη για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους, με συναίσθηση της ατομικής ευθύνης, της συλλογικής και ατομικής ωριμότητας.
Στις φετινές εκδηλώσεις-που ξεκίνησαν την 13η Αυγούστου-για την πραγματοποίηση των διαγωνισμών, των αθλημάτων και των άλλων δράσεων, δόθηκε έμφαση στην περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεων με πρωτεύοντα ρόλο την παρουσία των νέων μας, που είναι απαλλαγμένοι από κάθε συμμετοχική αντίληψη εφήμερης λειτουργικότητας και συλλογικότητας.
Ξεχώρισαν οι συμμετοχές στα αθλήματα: Στον Ηράκλειο δρόμο, τον ποδοσφαιρικό αγώνα, στους αγώνες δρόμου νέων και νεανίδων, στον διαγωνισμό ιστορικών και πολιτιστικών γνώσεων, όπου οι νέοι μας φάνηκαν αρκετά κατηρτισμένοι.
Τις εκδηλώσεις λάμπρυναν ευεργετικά, οι μικρές μαθήτριες που διαμένουν στο χωριό κατά κύριο λόγο, οι οποίες μας παρουσίασαν υπέροχες δράσεις, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις .
Την Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και με την πρέπουσα λαμπρότητα, τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολής μας Καλαβρύτων & Αιγιαλείας π. Ιωακείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συνοδευόμενος από τον ιερέα μας π. Νικόλαο Σωτηρόπουλο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας οι φορείς των Καμενιάνων: Σύλλογος, πρόεδρος της κοινότητας, εκκλησιαστικό συμβούλιο του προσέφεραν τιμητικά ως δώρο, το προσφάτως εκδοθέν πολύτιμο βιβλίο του Καμενιανίτη μοναχού της Ιεράς μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου, με τον τίτλο: «Η ξυνωρίς των Αρίστων: Μέγας Αλέξανδρος-Φιλόσοφος Αριστοτέλης – Αλεξανδρινά και Αριστοτελικά αποτυπώματα εις τον Άθωνα». Πρόκειται για το εικοστό πέμπτο κατά σειρά έργο του συγγραφέα, το οποίο προβάλλει μεταξύ των ανθρώπων δύο κορυφαίους και αρίστους αρχαίους προγόνους μας, το Μέγα Αλέξανδρο και το Φιλόσοφο Αριστοτέλη.
Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των ηρώων Καμενιανιτών, ξενάγηση στο Μουσείο μας, κεράσματα κ. α.
Ακολούθησαν βραβεύσεις και άλλες εκδηλώσεις.
Αξίζει να τονιστεί ότι τιμήθηκαν με ειδικά-τιμητικά μετάλλια – πέραν των διακριθέντων και διαγωνιζομένων-συγχωριανοί μας, για τον εθελοντισμό και την προσφορά τους στον τόπο μας.
Η Νικολίτσα Παναγοπούλου-Νικολοπούλου που κρατάει Θερμοπύλες και έχει σημαντική προσφορά στο χωριό, καθώς και για την διάθεση χώρου από τμήμα ιδιοκτησίας της για κοινωφελείς σκοπούς. Η Μάρθα Καλογεροπούλου που προσέφερε σπουδαία και πολύτιμα αφιερώματα στο Μουσείο μας. Ακόμη τιμήθηκε ξεχωριστά και ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος, για την αθόρυβη και πολυποίκιλη εθελοντική του δράση.
Οι εκδηλώσεις μας συνεχίζονται - όπως αναφέρουμε και στο πρόγραμμά μας - τις επόμενες μέρες, αλλά και κατά τον μήνα Σεπτέμβριο με ιδιαίτερου χαρακτήρα δράσεις που θα κορυφωθούν την 26η Σεπτεμβρίου στο Δεσινό, με την Γιορτή Παιδείας και την βράβευση των αριστευσάντων μαθητών του Γυμνασίου Ψωφίδος.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους χορηγούς του Συλλόγου μας. Ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό για όλους.
Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.