HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ελεγχόμενη η κατάσταση στην Αιγιάλεια - Πρόβλημα οι αναζωπυρώσεις

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Αιγιάλεια και απείλησε και το φαράγγι του Βουραϊκού κα...



Καλύτερη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Αιγιάλεια και απείλησε και το φαράγγι του Βουραϊκού καίγοντας στην είσοδο από Διακοπτό στη θέση Νιάματα  και η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε ραγδαία προς ανατολικά, λόγω των ισχυρών δυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Η κατάσταση χθες το βράδυ ήταν απογοητευτική και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Τράπεζα Αχαΐας με μήνυμα μέσω 112 που εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να κατευθυνθούν προς την Ακράτα. Εκκενώθηκε επίσης ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας.
Κατα την διάρκεια της νυχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πολιτική προστασία και εθελοντές κατάφεραν να κρατήσουν το πύρηνο μέτωπο έως να επέμβουν τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας,
Αυτήν την ώρα (πρωινές) οι δυνάμεις εστιάζουν στις τελευταίες εστίες αλλά και στις αναζωπυρώσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό.
Στη μάχη της κατάσβεσης περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 3 ελικόπτερα και τα 4 αεροσκάφη και πλήθος εθελοντών ενώ μηχανήματα και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμου επεμβαίνουν διαρκώς όπου χρειάζεται. Να σημειωθεί οτι η περιοχή που είχε καεί ξανά το 1998 και το 2007. Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.