HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο

Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται στην περιοχή και ν...

Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται στην περιοχή και να προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.
Η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου, έφτασε στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή. Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές από την Πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό.
Οι εικόνες από τους απεγκλωβισμούς είναι δραματικές. Ορισμένοι απομακρύνθηκαν ακόμα και με αγροτικά. Επίσης, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 1.000 άτομα από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος. 
Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική προκειμένου να περιορίσει τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα στη Ρόδο και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Στις 10:25 το βράδυ δόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των χωριών Γεννάδι και Κιοτάρι προς το Πλυμμήρι, ενώ από το χωρίο Κιοτάρι ακούγονταν εκρήξεις, προφανώς λόγω εκρήξεων σε αυτοκίνητα που καίγονταν. 
Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα και πλέον τις προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζουν μόνο οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής του στρατού και οι εθελοντές τους οποίους συνδράμουν εργαζόμενοι και μηχανήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική και τον εκπρόσωπό της Γιάννη Αρτοποιό, τα τρία κύρια μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο που μαίνονται ανεξέλεγκτα είναι: το πρώτο βορειοδυτικά της τεχνητής Λίμνης Γαδουρά, το δεύτερο, που κινείται ανάμεσα στις περιοχές Λάρδο και Λάερμα και το τρίτο στο Ασκληπιείο.
Τη μάχη της κατάσβεσης το βράδυ του Σαββάτου δίνουν στη Ρόδο 205 πυροσβέστες με 35 οχήματα αλλά και οι 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες που έχουν μεταφερθεί στο νησί των Ιπποτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.