HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας Ιερώνυμος - Συνάντηση με Πατριάρχη

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως βρέθηκε επί τετραημέρου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμ...

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως βρέθηκε επί τετραημέρου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, Αρχιμανδρίτη Ευσέβιος Σπανό, τον Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Θεοδωρακόπουλο και στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπου και του παρέδωσε τον φάκελο Αγιοκατάταξης Οσιωτάτου Μοναχού Χριστοφόρου Παναγιωτόπουλου, του επονομαζομένου “Παπουλάκου”. 
Να θυμίσουμε οτι κατά την Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, την οποίας ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος είναι μέλος, τον περασμένο Μάιο, ελήφθη η απόφαση όπως διαβιβαστεί προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο η πρόταση την οποία είχε καταθέσει ο Σεβασμιώτατος. Κατόπιν την απόφασης ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ, καθώς και τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων.
Ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι επί τη μνήμη της Αγίας Ευφημίας, ιερό λείψανο της οποίας φυλάσσεται στον ναό.  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε στη Θεία Λειτουργία ενώ Εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Σεβασμιώτατοι Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Γουίνιπεγκ κ. Ιλαρίων, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, και ο Θεοφιλ. Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, και πλήθος πιστών από την Πόλη, την Ελλάδα και τη Μ. Βρεταννία.
Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.