HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα και Δημοτικές Εκλογές 2023 - Όλες οι κινήσεις των αυτοδιοικητικών - Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν από το "κάδρο"

Αυτό το Σάββατο την ώρα που ο Θανάσης Παπαδόπουλος θα ανακοινώνει τους πρώτους νέους υποψηφίους και τη διεύρυνση του συνδυασμού του, αναμένε...



Αυτό το Σάββατο την ώρα που ο Θανάσης Παπαδόπουλος θα ανακοινώνει τους πρώτους νέους υποψηφίους και τη διεύρυνση του συνδυασμού του, αναμένεται να «κλειδώσει» και ο επικεφαλής του συνδυασμού που επιδιώκει να αποτελέσει, στις προσεχείς αυτοδιοικτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, το... αντίπαλο δέος απέναντι στο νυν δήμαρχο Καλαβρύτων.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν, εκτός Καλαβρύτων, (σε Πλανητέρο και Κλειτορία) δύο συγκεντρώσεις δημοτικών παραγόντων που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια να συγκροτήσουν αξιόμαχο σχήμα, απέναντι στον δήμαρχο Καλαβρύτων.
Και στις δύο περιπτώσεις, αν και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων να υπάρξει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο απέναντι στο μεγάλο φαβορί των εκλογών που είναι βέβαια ο κ.Παπαδόπουλος, δεν βγήκε «λευκός καπνός» σε σχέση με πρόσωπα κοινής αποδοχής τα οποία θα ηγηθούν της προσπάθειας.
Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην προσπάθεια που κάνει ο επιχειρηματίας από τις Σειρές Αβραάμ Ανδριόπουλος να συγκεντρώσει δίπλα του ένα αξιόμαχο σύνολο προσώπων με δυναμική και εμπειρία στα αυτοδιοικητικά.
Ο κ.Ανδριόπουλος φαίνεται ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές επιφυλάξεις από πρόσωπα τα οποία έχει προσεγγίσει ενώ δέχεται και αλληλοσυγκρουόμενες εισηγήσεις από στελέχη που αποτελούν τον "κορμό" της όλης προσπάθειας.
Συνέπεια αυτών φαίνεται ότι αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής αλλά και την πρωτοβουλία της συγκρότησης του ψηφοδελτίου. Μετά την παραχώρηση της πρωτοκαθεδρίας, ανέλαβε και πάλι δράση συντονιστή ο Γιάννης Φιλιππόπουλος ενώ σε στάση αναμονής είναι ο Γιώργος Τσενές.
Ο κ.Ανδριόπουλος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του kalavrytanews.com, δεν αποσύρεται, παραμένει ενεργό μέρος της κίνησης, απλά δήλωσε τη διάθεσή του να αγωνιστεί, αν απαιτηθεί, ακόμη και ως απλός... φαντάρος.
Η νέα συνάντηση της κίνησης θα πραγματοποιηθεί, όπως προαναφέρθηκε, αυτό το Σάββατο και πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του επικεφαλής αξιολογούνται τρία πρόσωπα, ένα από Καλάβρυτα, ένα από την Αροάνια και ένα από την Κλειτορία.
Στην κίνηση αυτή έχει προστεθεί και ο δικηγόρος Θανάσης Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και αδελφός του πρώην Αρεοπαγίτη Αναστάσιου Κανελλόπουλου (είχε προχωρήσει στις πρόσφατες εκλογές στην ίδρυση του πατριωτικού μετώπου ΕΑΝ και είχε έρθει μάλιστα σε αρχική συμφωνία συνεργασίας με τον έγκλειστο Κασιδιάρη).
Ο Θανάσης Κανελλόπουλος με τη λοιπή οικογένεια έχει αποκηρύξει το ΕΑΝ... Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει αν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις θα του επιτρέψουν να είναι ο νέος επικεφαλής της παράταξης (το ίδιο είχε συμβεί και στις εκλογές του 2010). Στην ομάδα αυτή, εκτός από τους δύο προαναφερόμενους δημοτικούς παράγοντες και τους κ.κ. Ανδριόπουλο και Κανελλόπουλο, φαίνεται ότι έχει έρθει κοντά, χωρίς όμως να έχει ανοίξει τα χαρτιά του και ο Γιώργος Παπακανέλλος.
Αποτελεί ερωτηματικό αν τον κ.Παπακανέλλο θα ακολουθήσουν τα μέλη της κίνησης των «Κλειτόριων», η δημοτική σύμβουλος Βάσω Παπουτσή και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κοντογιάννης.
Σε ανοιχτή γραμμή με την ομάδα αυτή της Κλειτορίας είναι και o δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαγκαφάς. Οι διαβουλεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, και σε αυτή την περίπτωση πάντως φαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες για τον επικεφαλής. Ο κ. Κοντογιάννης θέλει να δώσει «χρώμα» στην κίνηση μέσω του ορισμού επικεφαλής εκτός Καλαβρύτων κάτι το οποίο όπως δεν φαίνεται ότι επιθυμεί ο Νίκος Μαγκαφάς. Ο οποίος επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να «επιπλεύσει» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές μια κίνηση που δεν θα έχει ως «κορμό» τα Καλάβρυτα, το μεγάλο πληθυσμιακό, οικονομικό και κοινωνικό κέντρο του δήμου...
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το kalavrytanews.com, η παράταξη του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου, εκτός των δέκα νυν δημοτικών συμβούλων που θα είναι και πάλι υποψήφιοι (ανανέωσαν οι κ.κ. Ζησιμόπουλος, Φλογεράς, Σφαραγγούλιας, Βασιλόπουλος, Σαμαρτζόπουλος, Δουκλιάς, Κουτρουλάκης, Μιχαλόπουλος, Ροδόπουλος, Καυγάς (δεν θα συμμετέχει ο Κώστας Κούκιος και ερωτηματικό παραμένει ο Λάκης Νασιώτης) θα εντάξει και στελέχη και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ανδρέας Ζυγούρας, Ευθύμιος Τζόβολος, όπως επίσης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Τάκης Βαρβιτσιώτης. Ανάμεσα σε αυτούς και νέα "φρέσκα" πρόσωπα, θέλοντας ο κ. Παπαδόπουλος να δώσει ένα νέο "άρωμα" και δυναμική στο ψηφοδέλτιό του. Ο Σπύρος Θεοχάρης δεν θα ασχοληθεί εκ νέου με τα τοπικά αλλά όπως όλα δείχνουν, δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην παράταξη Παπαδόπουλου.  
Εκτός από το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Αθ. Παπαδόπουλου, επικεφαλής έχει ήδη ανακοινώσει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) η οποία θα έχει και πάλι στην κορυφή το δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Ανδριόπουλο, αν βέβαια έως 31 Αυγούστου θα καταφέρει να σχηματίσει ψηφοδέλτιο το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 85 πρόσωπα. 
Για τον Δήμο Καλαβρύτων το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει 19 έδρες από τις οποίες 11 (τουλάχιστον) καταλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός.

ρεπορτάζ kalavrytanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.