HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς μετανάστες στην Πύλο

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο αλιευτικού σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, σύμφωνα με νεότερο τραγικό απολο...



Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο αλιευτικού σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, σύμφωνα με νεότερο τραγικό απολογισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Μέχρι στιγμής 41 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, ενώ 104 άνθρωποι περισυνελέγησαν 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.
Οι πρώτοι ναυαγοί που περισυλλέχθηκαν από γιοτ στα ανοιχτά της Πύλου έφτασαν στο λιμάνι της πόλης λίγο πριν το μεσημέρι. Στις αποθήκες του λιμανιού, υπήρξε κινητοποίηση με δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δεκάδες ασθενοφόρα για πιθανή μεταφορά μεταναστών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, νωρίτερα, τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με “Super Puma”στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν κάποια παθολογικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι σοβαρά. Κανείς τους δε μιλάει αγγλικά.
Εκφράζονται φόβοι όμως ότι ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των επιβαινόντων και συνεχίζεται η έρευνα. Επιχειρούν 6 παραπλέοντα πλοία, πλωτό του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφος C-130, αναμένονται πλωτό και ναυαγοσωστικό του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην πόλη της Καλαμάτας αναμένεται να μεταβεί και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο κ. Καρβέλης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.
Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.