HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΊΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Και όμως τα Καλάβρυτα έχουν εκπαιδευτικές δράσεις Ρομποτικής και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και με διακρίσεις για τα παιδιά. Τα Καλάβρυτα έχο...

Και όμως τα Καλάβρυτα έχουν εκπαιδευτικές δράσεις Ρομποτικής και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και με διακρίσεις για τα παιδιά. Τα Καλάβρυτα έχουν το προνόμιο να λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Κέντρο "Stem + Arts" σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ε. Ρεστέμη, το οποίο με την εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθαίνει και εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους στις νέες τεχνολογίες. Μας έμαθε να κατασκευάζουμε ρομπότ, να πιλοτάρουμε drones, να οδηγήσουμε αυτοκίνητα αλλά και διαστημόπλοια με VR και πολλά άλλα.
Πρόσφατα στην Πάτρα διοργανώθηκε το FIRST LEGO LEAGUE EXPLORE από την STEM+ARTS σε συνεργασία με την EDUACT και την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπου συμμετείχαν και οι σπουδαστές της Ρομπορικής Καλαβρύτων και μάλιστα με τεράστια επιτυχία αφού κατάφεραν να βραβευτούν και οι δύο ομάδες. Η ROBOTIC WARRIORS για το βραβείο κατασκευής και ομάδα CODE CRUSHERS για το βραβείο θεμελιωδών αξιών.

Η διευθύντρια και ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας Εύη Ρεστέμη, περήφανη για τους μαθητές της δήλωσε σχετικά: "Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους μαθητές μας που συμμετείχαν στο FIRST LEGO LEAGUE EXPLORE που διοργανώθηκε στην Πάτρα στις 28-5-2023 από την STEM+ARTS σε συνεργασία με την EDUACT και την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Συγχαρητήρια στην ομάδα ROBOTIC WARRIORS για το βραβείο κατασκευής και στην ομάδα CODE CRUSHERS για το βραβείο θεμελιωδών αξιών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν ώστε τα παιδιά τους να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες ρομποτικής και να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια για το μέλλον τους."

Το FIRST® LEGO® League
Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/ 13077/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.
Οι δράσεις και η εκπαίδευση, εμπνέουν τους νέους να πειραματιστούν και να αναπτύξουν κριτική τους σκέψη, κωδικοποίηση και δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της πρακτικής μάθησης STEM και της ρομποτικής. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.