HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γνωρίζοντας και Αναγνωρίζοντας τα Κοινωνικά Κινήματα - Το νέο βιβλίο του Τάσου Χρ. Βαγενά

 Σε αυτό το βιβλίο, του συμπατριώτη μας Τάσος Χρ. Βαγενάς, επιδιώκεται να γίνουν γνωστά, να αποκαλυφτεί η δράση τους, οι θέσεις τους και οι...

 Σε αυτό το βιβλίο, του συμπατριώτη μας Τάσος Χρ. Βαγενάς, επιδιώκεται να γίνουν γνωστά, να αποκαλυφτεί η δράση τους, οι θέσεις τους και οι σκοποί τους, να διευκρινιστεί η φύση τους και να αναδειχτεί η ιστορικότητα των κοινωνικών κινημάτων.
Αναζητούνται οι ταξικές και πολιτικές αιτίες που συνέβαλαν στη δημιουργία κινη-μάτων.
Είναι μια κινηματική ματιά από άκρου σε άκρο της Ελλάδος και άλλων χωρών. Ένα μωσαϊκό κινηματικών ενεργειών και συγκρούσεων για ανατροπή επιλογών και αποφάσεων, βλαπτικών για το περιβάλλον, τις πόλεις, τα ανθρώπινα δικαιώμα-τα, τους εργαζόμενους, τις μειονότητες και τους αδυνάμους συνανθρώπους.

Προβάλλονται, πρόσωπα που διακρίθηκαν για την αγωνιστικότητά τους αλλά και απλοί άνθρωποι, αγωνιστές της γειτονιάς που εμπόδισαν τα χειρότερα, η ανά-γκη της συλλογικότητας και της οργάνωσης απέναντι στη λογική της παραίτησης, της εκλογικής ανάθεσης και του ατομισμού, οι αξίες και τα χαρακτηριστικά των κινη-μάτων, όπως ο εθελοντισμός, η συμμετοχή, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η δημο-κρατική τους λειτουργία και η σημασία τους στους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, φεμινιστικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες.
Μια τιμητική αναφορά και αναγνώριση σε όσους συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων και την αποδοκιμασία άλλων πολιτικών.
«Μια κινηματική ματιά απ΄ άκρου εις άκρον της Ελλάδος και όχι μόνον. Ένα μωσαϊκό κινηματικών ενεργειών και συγκρούσεων για ανατροπή αποφάσεων βλαπτικών για το περιβάλλον, τις πόλεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους εργαζόμενους, τις μειονότητες και τους αδύνατους συνανθρώπους μας|»
«… εντυπωσιακή η ανεύρεση και οργάνωση τόσων πληροφοριών, δοσμένων με τα νοήματά τους, ιδιαίτερα χρήσιμα σ' όποιον θέλει να εντρυφήσει πάνω στο θέματα  που επελέγησαν επιδέξια, πάντα επίκαιρα και με ενδιαφέρον».
«… μια αξιόλογη προσπάθεια καταγραφής κινημάτων ανά τον κόσμο, κατά την διάρκεια της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας. Το βιβλίο περιέχει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών, τόσο γνωστών (στο ευρύτερο κοινό) όσο και άλλων λιγότερο γνωστών, αλλά πολύ χρήσιμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.