HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ.ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να ενώσει γενιές και να δώσει ελπίδα στο λαό

Του Γιώργου Καρβουνιάρη, δημοσιογράφου, στελέχους ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε νικητές και ηττημένους. Ανέδειξε και μία νέα ...



Του Γιώργου Καρβουνιάρη, δημοσιογράφου, στελέχους ΠΑΣΟΚ Αχαΐας
Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε νικητές και ηττημένους. Ανέδειξε και μία νέα πολιτική πραγματικότητα με την είσοδο της ακροδεξιάς… ευαρίθμως στη βουλή.
Επίσης κατέδειξε ότι η παραδοσιακή δεξιά κατάφερε να συγκρατήσει εκ νέου ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του κέντρου.
Σε επίπεδο αριθμών η Νέα Δημοκρατία συγκράτησε τα ποσοστά του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν το 50% της δύναμής του ευρισκόμενος σε ελεύθερη πτώση και το ΠΑΣΟΚ αύξησε τη δύναμή του κατά 50% σε σχέση με το 2019.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι πως προσέλκυσε το 20% των νέων, δείχνοντας πως έχει γερές βάσεις και στη νέα γενιά που θα κρίνει τα επόμενα εκλογικά αποτελέσματα.
Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας την ανερχόμενη τροχιά και δυναμική του.
Τη σύνδεση του με τη νέα γενιά και τους προοδευτικούς πολίτες.
Ας δούμε, την πλατιά εικόνα που αποτυπώθηκε κοινωνικά: Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγράφηκε δεύτερο κόμμα σε δέκα περιφέρειες: Δράμα, Δωδεκάνησα, Χαλκιδική, Χίος, Κιλκίς, Λακωνία, Λέσβος, Λασίθι, Ρέθυμνο, Ηράκλειο.
Στις περιφέρειες Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Καρδίτσας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπολείπεται λίγων ψήφων από τη δεύτερη θέση.
Ο αγώνας είναι μπροστά μας!
Να μπορέσουμε να εκφράσουμε γνήσια με προοδευτικό λόγο τις ανάγκες της κοινωνίας για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, σεβασμό των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάδειξη ενός νέου , βιώσιμου και ανθεκτικού μοντέλου παραγωγής, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά.
Το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουμε τη σύγχρονη κεντροαριστερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
Το νέο ταξίδι για τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για μια ισχυρή Ελλάδα ξεκίνησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.