HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” – Η καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξη της σχολικής χρονιάς 2023-24. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν το κλασικ...



Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξη της σχολικής χρονιάς 2023-24.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν το κλασικό έργο του Ιούλιου Βέρν “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, σε διασκευή για τις ανάγκες της παράστασης. Ένα ταξίδι στον χρόνο και τα μέρη που επισκέφτηκαν ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού, ο επιθεωρητής Φιξ και οι υπόλοιποι ήρωες του έργου.
Πρόκειται για μια παράσταση για την οποία συνεργάστηκαν όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου.
Η διασκευή του έργου έγινε από τις εκπαιδευτικούς Βάνια Μπαλή, Νικολίτσα Μπερδένη και Ξένη Σφυρή.
Τις εμφανίσεις των μαθητών στην παράσταση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων – Ελένη Παπαγεωργίου, Θάλεια Βέρδη, Αφροδιτη Στεφανοπούλου, Αγγελική Τζόλα, Έλενα Αραμπατζή, Νικολίτσα Μπερδένη, Ελένη Τόττα – σε συνεργασία με την γυμνάστρια, Ελένη Ασημακοπούλου.
Τα κοστούμια και το μακιγιάζ επιμελήθηνκαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του ολοήμερου, Ελένη Ράπτη.
Τα σκηνικά της παράστασης επιμελήθηκε ο εικαστικός, Φίλιππος Μαρκάκης, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς, Θάλεια Βέρδη, Έλενα Αραμπατζή, Νικολίτσα Μπερδένη, Ελένη Παπαγεωργίου και Βάνια Μπαλή.
Τη μουσική επένδυση της παράστασης φρόντισαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων, με τις μουσικές επιλογές για τις εμφανίσεις των μαθητών τους, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό, Φώτη Γιαννακόπουλο που ανέλαβε την τεχνική και μουσική επιμέλεια.
Την πρόσκληση της γιορτής επιμελήθηκε ο Φώτης Γιαννακόπουλος.
Και φυσικά οι μαθητές μας που δούλεψαν με υπομονή, ακολούθησαν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών τους, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Στη συνέχεια, οι μαθητές της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με τον δάσκαλό τους κ. Δημήτρη Διαμαντόπουλο, συνέχισαν το ταξίδι και μας μετέφεραν, με τις μουσικές και τους χορούς τους, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
καλοκαιρι 11
Η εκδήλωση έκλεισε με το αποχαιρετιστήριο βίντεο στους μαθητές της Στ’ τάξης, σε επιμέλεια της δασκάλας τους Νικολίτσας Μπερδένη, τα δώρα στους μαθητές και τα κεράσματα, από τον πλούσιο μπουφέ, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Σε ανακοίνωσή τους ευχαριστούν θερμά:
Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συνεργασία και την υποστήριξη.
Τα κρεωπολεία του χωριου, κ. Βελωνα & Ζουρνά, που πρόσφεραν τα σουβλάκια για τα παιδιά.
Την ψησταριά Παλυβός που ανέλαβε το ψήσιμο.
Όλους του γονείς που πρόσφεραν γλυκά, εδέσματα και αναψυκτικά.
Τους γονεις που βοήθησαν στο μπουφέ και στην τακτοποίηση του σχολείου μετά το τέλος της παράστασης.
Τη Γιάννα Γκοτσιά, τη Μαριάννα Πασσά & το Νηπιαγωγείο που πρόσφεραν αντικείμενα για τα σκηνικά.
Την κυρία Σοφία που βοήθησε να μεταφερθούν όλα τα αντικείμενα για τα σκηνικά στον χώρο του σχολείου.
Την κ. Γεωργία που βοήθησε να ραφτούν κάποια από τα κοστούμια.
Τον Βασίλη Ρηγόγιαννη και τον Φώτη Χριστόπουλο που, αν και τελευταία στιγμή, μας έδωσαν τεχνικές οδηγίες για τον φωτισμο και τον ήχο.
Τον Νίκο Ράπτη και Φώτη Χριστόπουλο οι οποιοι, μετά το τέλος όλων, άλλαξαν την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας τους σχολείου, που χάλασε. Υπάρχουν και απρόοποτα!
“Είναι τα ταξίδια και οι εμπειρίες, οι οποίες ζούμε σε αυτά, που μας κάνουν πλούσιους”
Μια χρονιά έκλεισε, ένα ταξίδι τελείωσε και ό,τι ζήσαμε μας έκαναν λίγο πιο πλούσιους…
Μια καινούρια χρονιά και ένα καινούριο ταξίδι θα ξεκινήσουν, γεμάτα νέες εμπειρίες και βιώματα!
Καλή πρόοδο σε όλους του μαθητές!
Καλό καλοκαίρι σε όλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.