Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη στον τόπο»

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο...

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.
Ακολουθεί ο διάλογος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρόεδρε σας κάλεσα γιατί, όπως ξέρετε, κατά το Σύνταγμα, είστε ο επόμενος, εφόσον ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, δεν θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως παρέδωσαν την εντολή που προβλέπει το άρθρο 37, τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι πλέον η δική σας σειρά και γι’ αυτό σας κάλεσα.
Νίκος Ανδρουλάκης: Κυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων, γι’ αυτό επιστρέφω άμεσα ως άγονη τη διερευνητική εντολή.
Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη, να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Να διασφαλίσει το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί.
Και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σε αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη.
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ωραία, λοιπόν, άρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα κι εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο, όπως είπα και το πρωί.
Εξερχόμενος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Παρέδωσα την εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπογράμμισα ότι η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη στον τόπο, ώστε να θέσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό.
Μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα. Μια δίκαιη ανάπτυξη που τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Μια ισχυρή παράταξη, μια ισχυρή δύναμη η οποία θα είναι φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεσμών και του κράτους δικαίου.
Αυτή την ανάγκη που ανέδειξε ο ελληνικός λαός, θα αγωνιστώ να αποκτήσει σάρκα και οστά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι εθνική ανάγκη αυτή η δύναμη να αποκτήσει δυναμική, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σταθερότητας και προοπτικής για τη χώρα. Προοπτική για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, βάζοντας τις περιπέτειες πίσω και όχι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές σε νέες περιπέτειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.