HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έκθεση παραδοσιακών οργάνων σε σχολεία των Καλαβρύτων

Η έκθεση παραδοσιακών οργάνων «ΕΥΦΩΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» του μουσικού συνθέτη και φιλολόγου Σάκη Παπαδημητρίου ταξίδεψε αυτή τη φορά από το Αρχοντικό...

Η έκθεση παραδοσιακών οργάνων «ΕΥΦΩΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» του μουσικού συνθέτη και φιλολόγου Σάκη Παπαδημητρίου ταξίδεψε αυτή τη φορά από το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, της ΔΗΚΕΠΑ στο Αίγιο, όπου στεγάζεται μόνιμα, στην ορεινή Αχαΐα μετά από πρόσκληση των Δημοτικών σχολείων των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν από κοντά, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν χαρακτηριστικά ελληνικά και ξένα μουσικά όργανα, αλλά κυρίως να τα ακούσουν ζωντανά, να δοκιμάσουν να παίξουν και να συμπράξουν μουσικά με τον Σάκη Παπαδημητρίου που ως εκπαιδευτικός προσφέρεται προκειμένου να δώσει κίνητρα ενδιαφέροντος και δημιουργικότητας στους μαθητές.
Οι διευθύντριες των Σχολείων, κ. Τσουρούτη (των Καλαβρύτων) και κ. Σφυρή (Κλειτορίας), η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων κ. Μπαμπαράκου, η μουσικός των σχολείων και επιμελήτρια της Έκθεσης κ. Άσπα Παπαδημητρίου, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολικών μονάδων, φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο, αυτή την εκπαιδευτική-πολιτιστική δράση να την παρακολουθήσουν τμηματικά όλοι οι μαθητές και πέρα από το καθημερινό τους πρόγραμμα να αποκτήσουν νέες εμπειρίες .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.