HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Άνευ... πολιτικής

Αν νομίζατε ότι το παρακάτω κείμενο έχει να κάνει με την πολιτική των εκλογών πέσατε έξω.Απλα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας όσα άκουσα στη διά...

Αν νομίζατε ότι το παρακάτω κείμενο έχει να κάνει με την πολιτική των εκλογών πέσατε έξω.Απλα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας όσα άκουσα στη διάρκεια ενός γεύματος με διακεκριμενους επιστήμονες από την Αμερική.
Οχι ότι η συζήτηση δεν περιελάμβανε και .. πολιτική (εχουν κι αυτοι τα δικα τους με τον Trump και τον Biden) αλλα το κύριο πιατο ήταν η κλιματικη αλλαγη και τα δεινά που μπορεί να επιφέρει, όχι στο μακρινό μέλλον, όπως νομιζσ εγώ,αλλά άμεσα και μεσοπροσθεμα.
Δεινα που θα αφορούν και την υγεία μας,και την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό και γενικότερα τη ζωή μας.
Ενας καθηγητής του ΜΙΤ μας εξήγησε τους τρόπους εκδήλωσης τα αίτια και τον ρυθμό επιτάχυνσης του φαινομένου που έχει σχέση με τις δικές μας ενέργειες, γιατροί από το Harvard μας επισήμαναν λόγω της μεταβολής της θερμοκρασίας την αύξηση των καρδιαγγειακων παθήσεων,των πνευμοπαθειων αλλά και των ψυχικών νοσηματων και επιστήμονες που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή μας ανέπτυξαν τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στις καλλιέργειες στην κτηνοτροφία αλλά και τρόπους με τους οποίους πρέπει μέσω αναπροσαρμογης και προσαρμογής στα νέα δεδομένα να αντιδράσουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι.
Οσον αφορά τον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα στο χώρο του χιονοδρομικου ,που μας ενδιαφέρει άμεσα, ειπώθηκε ότι η μεταβολή της θερμοκρασίας θα οδηγήσει στη μείωση της ήδη μικρής χιονοδρομικής περιόδου,με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμη η λειτουργία των χινοδρομικων κέντρων πράγμα που σημαίνει ότι από τώρα θα πρέπει να καταστρωνονται εναλλακτικά σχέδια για αναπροσαρμογη και προσαρμογή στην κλιματικη αλλαγη.
ΕΧω την τύχη να συνδέομαι φιλικά με δύο από τους συναδέλφους οπότε άρπαξα την ευκαιρία και προσκάλεσα όλο το team να επισκεφτούν τα Καλάβρυτα και να διοργανώσουν ένα συνέδριο πράγμα που απεδεχθησαν και πιστεύω μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει υλοποιηθεί.
οπότε ελάτε όλοι εσείς που ασχολείσθε με τη Γεωργία την κτηνοτροφία και τον τουρισμό ακούστε τους ρωτήστε τους βγάλτε τα συμπεράσματα σας και πράξτε ότι εσείς νομίζετε καλύτερο για πάρτη σας .
Υ.Γ Οταν θαρθουν και σας προσκαλεσουμε δεν θαχετε καμία δικαιολογία να μην παραστειτε γιατί θα χουν τελειώσει οι εκλογές και δεν θα έχετε τον φόβο ότι θα σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε. Εκτός και αν οι μεγάλοι πολιτικοί αρχηγοί μας θ α το χουν λύσει και αυτό το πρόβλημα στη χώρα μας ( όπως έλυσαν και όλα τα άλλα, τρομάρα μας.)

Θεόδωρος Κ Νασιωτης
Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.