HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (28.5.2023) η ορκωμοσία της νέας βουλής παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλ...

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (28.5.2023) η ορκωμοσία της νέας βουλής παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμ
Είναι η δεύτερη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας που θα έχουμε Βουλή με θητεία δύο ημερών. Η προηγούμενη φορά ήταν η Βουλή του Μαΐου του 2012, της ΙΔ' Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, καθώς και τότε από τις εκλογές που είχαν προηγηθεί, δεν είχε προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.
Η ορκωμοσία της νέας Βουλής έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγο μετά τις 6:30 ολοκληρώθηκε ο θρησκευτικός όρκος των βουλευτών. Ακολούθησε ο όρκος στο Κοράνι και ο πολιτικός όρκος για όσους βουλευτές το επιθυμούσαν.
Tο κλίμα μέσα στη Βουλή ήταν ιδιαίτερα θερμό, ενώ δεν λείπουν οι αγκαλιές και τα γέλια μεταξύ των βουλευτών.
Η σύγκλιση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιείται με Προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ – εκτός από την ΠτΔ και τον Ιωάννη Σαρμά – μαζί του θα βρίσκονται οι τέσσερις νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα ως Γραμματείς.
Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν οι 300 βουλευτές μαζί με μέλη των οικογενειών τους, συνεργάτες και αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς βρέθηκε από νωρίς στη Βουλή, ενώ σιγά σιγά άρχισαν να καταφτάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τους βουλευτές τους.
Σημειώνεται πως η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια ζωής, αφού αναμένεται να διαλυθεί άμεσα, ενώ στη συνέχεια θα προκηρυχθούν εκλογές την 25η Ιουνίου του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.