HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας: Ενισχύοντας ουσιαστικά το ρόλο της μητέρας

Θα περισσέψουν και φέτος τα μηνύματα για τη Γιορτή της Μητέρας. Λογικό και αναμενόμενο. Με τη συγκεκριμένη γιορτή αποτίουμε έναν ελάχιστο φ...

Θα περισσέψουν και φέτος τα μηνύματα για τη Γιορτή της Μητέρας. Λογικό και αναμενόμενο. Με τη συγκεκριμένη γιορτή αποτίουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης στην ανιδιοτελή προσφορά της, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για εμάς.
Είναι φτωχές οι λέξεις για να περιγράψουν το μεγαλείο της, όλα όσα νιώθουμε για εκείνη, για όσα εκείνη μάς έδωσε και μάς έμαθε, την αγάπη, τη φροντίδα, τη στήριξη και για όλα όσα συνεχίζει απλόχερα να δίνει.
Καλό, όμως, είναι να μην αρκούμαστε σ’ αυτήν την υπενθύμιση μια μέρα, μια φορά το χρόνο, αλλά να φροντίζουμε να ενισχύουμε καθημερινά το ρόλο της, με συγκεκριμένες πράξεις και πολιτικές.
Υπό το πρίσμα αυτό, ως ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, παλεύουμε για την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών, και ως προς την κατανομή των καθηκόντων τους στο σπίτι, στην ανατροφή των παιδιών τους και τον ελεύθερο χρόνο.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης θα ενισχύσουμε εμπράκτως τη μητέρα, φροντίζοντας ουσιαστικά το παιδί. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα μας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με διευρυμένο 10ωρο ωράριο, καθώς και τη δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ. Προβλέπει, επίσης, τη δωρεάν χορήγηση 680.000 σχολικών γευμάτων καθημερινά σε όλα τα παιδιά του δημόσιου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου, όπως και νομοθετική ρύθμιση που θα ενισχύσει την ενημέρωση των Υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας για περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης παιδιού.
Για να μην μένουμε μόνο στα λόγια…

ΣΣ: Ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.