HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών από μέλη της αντιπολίτευσης»

Από το Γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση: Για μια ακόμη φορά, η τοπική κοι...

Από το Γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:
Για μια ακόμη φορά, η τοπική κοινωνία παρακολουθεί απογοητευμένη τα μέλη των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (και κάποιοι ανεξάρτητοι) να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών, επιδεικνύοντας τυφλή εμπάθεια απέναντι στη δημοτική αρχή και με μοναδικό τους στόχο να επιφέρουν στον Δήμαρχο πολιτικό πλήγμα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου είχε προγραμματιστεί για πολλοστή φορά ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ώστε να εγκριθεί προϋπολογισμός για το έτος 2023. Όμως, με καθυστερήσεις που τεχνηέντως προκάλεσαν οι δύο παρατάξεις με διάφορες δικαιολογίες, «ροκάνισαν» πολύτιμο χρόνο, φτάσαμε στα μέσα Μαΐου και τώρα «ροκανίζουν» και τις αντοχές όλων μας και κυρίως των δημοτών, που ελλείψει προϋπολογισμού από 1η Ιουνίου θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, που έχουν πολλάκις αναφερθεί. Αφού τους τελείωσαν οι προφάσεις και σήμερα δεν καταδέχτηκαν να προσέλθουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «κερνώντας» τους συνδημότες τους άλλη μια πίκρα κι άλλη μια ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ στο να μπει σε σωστή λειτουργία ο Δήμος για το τρέχον έτος.
Μας μένουν περίπου πέντε μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και αντί να παρουσιάζουν πρόγραμμα, ιδέες και όραμα για να προχωρήσει ο τόπος, αναλώνονται στο πώς θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν πολιτικά τη δημοτική αρχή, με εμμονικούς εκβιασμούς και τυφλή εμπάθεια. Εγκαλούν τον Δήμαρχο ότι έχει δεσμεύσει κωδικούς και έτσι δεν τους αφήνει περιθώρια να προτείνουν δικό τους σύννομο προϋπολογισμό. Τον «διατάζουν» να κάνει ό,τι του λένε, χωρίς να ξεκαθαρίζουν όμως τι θέλουν. Τους καλούμε να πουν δημοσίως επιτέλους, ποιοι είναι αυτοί οι κωδικοί και γιατί τους εμποδίζουν να φτιάξουν έναν νόμιμο προϋπολογισμό, χωρίς αοριστίες και έωλα επιχειρήματα, που καταρρέουν μέρα με τη μέρα.
Ας αντιληφθούν, έστω και τώρα, ότι ο χρήσιμος αιρετός δεν παίζει κρυφτό, στέκεται απέναντι στις ευθύνες του και υπηρετεί τους δημότες με καλή προαίρεση, διάθεση συνεργασίας και μακριά από μικροπολιτικές συμπεριφορές. Ας καταλάβουν ότι οι θλιβερές τους συμπεριφορές οδηγούν τον Δήμο (και όχι τον Δήμαρχο) σε καταστροφικές διαδρομές. Αυτό θέλουν;
Επειδή πάντοτε η δημοτική αρχή μιλά με στοιχεία και χωρίς αοριστίες και παραπλανητικά σχόλια, είναι σημαντικό να επαναλάβουμε το ιστορικό των συνεδριάσεων και των εγγράφων που έχουν οδηγήσει σήμερα τον Δήμο Αιγιαλείας να στερείται προϋπολογισμού:
1. 7 Δεκεμβρίου 2022 Με απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (28 υπερψηφισάντων συμβούλων) το Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αιγιαλείας 2023 που είναι και ο βασικότερος πυλώνας της ψήφισης προϋπολογισμού. Την ίδια μέρα αναβλήθηκε η ψήφιση τελών με πρόταση της αντιπολίτευσης (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)
2. 4 Ιανουαρίου 2023 η αντιπολίτευση (Αιγιάλεια Αύριο, Ποιοτική Αιγιάλεια και 4 Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) υπερψήφισε μη νόμιμα τέλη καθαριότητας και φωτισμού (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)
3. 29 Μαρτίου 2023 Υπερψηφίστηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και 4 Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους μη σύννομη πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια» ως στερούμενη θετικής εισήγησης της Οικονομικής Υπηρεσίας (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)
5. 26 Απριλίου 2023 κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την εκ νέου ψήφιση προϋπολογισμού, απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» καθώς και 4 Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να ματαιωθεί η συνεδρίαση (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)
7. 2 Μαΐου 2023 νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα και πάλι δεν προσήλθαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» καθώς και 4 Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι, με αποτέλεσμα ούτε και αυτή τη φορά να υπάρχει απαρτία και να ματαιωθεί εκ νέου η συνεδρίαση (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)
8. 8 Μαΐου 2023 έγινε νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού, πλην όμως με την υπ΄αριθμ 113/2023 απόφαση του και πάλι υπερψηφίστηκε μη σύννομη εναλλακτική πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» και 4 ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων
9. 16 Μαΐου 2023 σε πρόσκληση για νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα και πάλι δεν προσήλθαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» καθώς και 4 ανεξάρτητοι σύμβουλοι, με αποτέλεσμα ούτε και αυτή τη φορά να υπάρχει απαρτία και να ματαιωθεί εκ νέου η συνεδρίαση (ακόμα μία ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ)
Συμπερασματικά, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ στις 3 ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ 4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ και ακυρωθέντων των δύο αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις οποίες υπήρξε απαρτία ως μη νομίμων με αποκλειστική ευθύνη επίσης των ανωτέρω παρατάξεων της αντιπολίτευσης και 4 ανεξαρτήτων συμβούλων, δεν κατέστη δυνατόν να λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία η έγκριση του προϋπολογισμού που είναι μείζονος σημασίας για την ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
x

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.