HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκκίνηση για το 43ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού

Ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου, το 43ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού. Άλλες ομάδες από το χάραμα και άλλες λίγο αρ...

Ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου, το 43ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού. Άλλες ομάδες από το χάραμα και άλλες λίγο αργότερα, αρχίζουν να διασχίζουν το Φαράγγι ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού. Περνάνε από φανταστικά τοπία, μοναδικής κατασκευής γέφυρες του προηγούμενου αιώνα, φτάνουν στον γραφικό σταθμό του Οδοντωτού της Κερπινής, συνεχίζουν για Ζαχλωρού, Τρεκλιά, Πόρτες, Νιάματα και καταλήγουν στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Διακοφτό.
Η Διάσχιση στο Φαράγγι του Βουραϊκού (με εκκίνηση απο Καλάβρυτα) διαρκεί περίπου 6 ώρες και αποτελεί αναμφισβήτητα μια εύκολη και ξεχωριστή εμπειρία για πεζοπόρους με περιπετειώδες πνεύμα!
Η εντυπωσιακή χαράδρα, την οποία έχει λαξεύσει ο Βουραϊκός ποταμός έχει μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων! Επιβλητικές ορθοπλαγιές, ορμητικοί καταρράκτες, εντυπωσιακά σπήλαια και πλούσια εναλλασσόμενη βλάστηση συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Το πεζοπορικό μονοπάτι πηγαίνει παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή του διάσημου Οδοντωτού Σιδηροδρόμου και είναι σηματοδοτημένο ως Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Περνά μέσα από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του φαραγγιού και τα υπέροχα νερά του ομώνυμου ποταμού, μέσα από το πλούσια εναλλασσόμενη βλάστηση, σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και καταρράκτες χειμάρρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.