Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Εκλογές 2023: Θρίαμβος ΝΔ με 20 μονάδες διαφορά

Τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας που είχε αποτυπώσει το exit poll, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνει για τις σημερινές εκλογ...

Τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας που είχε αποτυπώσει το exit poll, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνει για τις σημερινές εκλογές η Singular Logic με ενσωματωμένο το 96,9% των εκλογικών τμημάτων.
Τα ποσοστά ανά κόμμα:
ΝΔ: 40,80
ΣΥΡΙΖΑ: 20,06
ΠΑΣΟΚ: 11,51
ΚΚΕ: 7,21
Ελληνική Λύση: 4,45
ΝΙΚΗ: 2,92
Πλεύση Ελευθερίας: 2,88
ΜεΡΑ25: 2,59
Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 40,79%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του οποίου καταρρέουν στο 20,07%. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Λίγο πριν τις 22:30 στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον συγχαρεί για τη νίκη του τηλεφώνησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Για «πολιτικό σεισμό» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, τονίζοντας ότι με την ψήφο τους οι πολίτες έδειξαν ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τρίτη εκλογική δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 11,52%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,20% και η Ελληνική Λύση με 4,45%.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Singular Logic «η διαφορά παγιώνεται στο 20% που έχουμε δει στην επικράτεια. Το ΜεΡΑ 25 δεν μπαίνει στη Βουλή ενώ το ίδιο συμβαίνει και για Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ με μια εκτίμηση σφάλματος στο +/- 0,5%».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.