HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Στέγη Καλαβρυτινών Πάτρας στην Αγία Λαύρα για τον Ακάθιστο Ύμνο

 Η Στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 το λίκνο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας την ιστορική Μονή τ...

 Η Στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 το λίκνο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας την ιστορική Μονή της ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ώστε τα μέλη να παρακολουθήσουν την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου Τα δύο λεωφορεία με πάνω από εκατό μέλη και φίλους της Στέγης ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα προκειμένου να παρακολουθήσουν τον Ακάθιστο Ύμνο προς τιμή της Παναγίας.
Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας προσφέρθηκαν κεράσματα στους πιστούς. Η φιλοξενία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο, Ηγούμενο της Ιεράς Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων ήταν εξαιρετική. Έκανε ξενάγηση στο μουσείο της Ιεράς Μονής αναλύοντας την ιστορία της. Πολύτιμα κειμήλια, λάβαρα, (Το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821) πολύτιμα ευαγγέλια και 3000 έντυπα ,πραγματικός θησαυρός . Και τέλος έγινε ξενάγηση και στο εκκλησάκι της Αγίας Λαύρας όπου ορκίστηκαν οι αγωνιστές από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό .
Μετά ακολούθησε βόλτα στην όμορφη πόλη των Καλαβρύτων για καφέ και φαγητό, και αργά το βράδυ τα λεωφορεία ξεκίνησαν το δρόμο της επιστροφής για τη Πάτρα με τα μέλη γαλήνια και πιο δυναμωμένα.
Ο Πρόεδρος της ΣΤΕΓΗΣ Φραντζής Παναγιώτης φανερά συγκινημένος για τη μεγάλη αυτή συμμετοχή αφού ευχαρίστησε όλους είπε ότι στις σημερινές κοινωνίες που κυριαρχεί η σύγχυση η ανασφάλεια και το άγχος έχουμε μεγάλη ανάγκη από ταπεινότητα, ειλικρίνεια ,ηρεμία και ότι η Αγία Λαύρα ενσαρκώνει τη δύναμη της αλήθειας .
Τέλος ευχήθηκε καλές γιορτές και του χρόνου με υγεία
Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.