HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών

Θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής κ. Φώτιο Ντουίτση, σήμερα στις 20:00, το υπ. αριθμόν 45 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζ...

Θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής κ. Φώτιο Ντουίτση, σήμερα στις 20:00, το υπ. αριθμόν 45 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής της ΙΗ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών και η σύγκληση της νέας Βουλής.
Το Π.Δ. υπογράφουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται: «Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΗ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 21η Μαΐου 2023, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Ιουνίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00».
Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον Άρειο Πάγο όλες οι υποψηφιότητες, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ δύο ημέρες πριν θα πρέπει να έχουν καταθέσει όλα τα πολιτικά κόμματα το όνομα και το σήμα τους
Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου παρέδωσε τον μπλέ φάκελο που είχε τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές. Κατά τη συζήτηση του με την Πρόεδρο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει την θητεία της και τόνισε πως οι εκλογές είναι «γιορτή της δημοκρατίας».
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.