Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Τους 15 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επικε...

Τους 15 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Χρήστος Στυλιανίδης. Τέταρτη ανακοινώθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη. Πέμπτος ο Γιώργος Σταμάτης, έκτη η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και έβδομη η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. Στην όγδοη θέση η δικηγόρος Γεωργία Βαχαρίδη και ένατος ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες και Μαρία Διαμαντοπούλου στην 10η και 11η θέση. Δωδέκατη η αγρότης από τη Μαγνησία, Άννα Καστάνη και στη 13η θέση ο Σπύρος Καρανικόλας. Στην 14η θέση η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου και τελευταίος ο Αντώνης Σγαρδέλης
Δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Εξηγώντας τη συλλογιστική των προσώπων που επιλέχθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ' ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι».
Αφού παρατήρησε ότι «το να εκτεθεί κάποιος στην πολιτική δεν είναι απλή υπόθεση» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι με τις επιλογές του ήθελε να δώσει μια ευκαιρία στα άτομα αυτά να μπουν στο κοινοβούλιομ, «ευκαιρία που ενδεχομένως να μην την είχαν με τον σταυρό». «Θα κάνουμε τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελεμπριτίς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώντας ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.
Λεπτό προς λεπτό η εκδήλωση
- Καλό αγώνα σε όλες και όλους έκλεισε την εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αντώνης Σγαρδέλης: Συγκινήθηκα όταν μου είπατε ότι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο. Θέλω να πω ότι είμαι ευγνώμων σε όλους τους αρχηγούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε όλες τις εκλογές από το 1974 από διάφορες ευθύνες.
- Τελευταία θέση του ψηφοδελτίου έχει πάντα κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ήθελα με την επιλογή μου να τιμήσω έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς της ΝΔ και με συνδέει μια προσωπική φιλιά καθώς υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αγαπά τη ΝΔ. Θυμάμαι μια φωτογραφία μας από το 1989-1990 και μου δείχνεις τον κόσμο της ΝΔ. Δεν μπορούσα να κάνω καλύτερη επιλογή για να σηματοδοτήσω το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΝΔ.
Κανελλοπούλου: Σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή και την τεράστια ευκαιρία να γίνω μέλος στο όραμά σας και να μάχομαι για τις αξίες της ΟΝΝΕΔ αρχικά υπό τον Παύλο Μαρινάκη και του Ορφέα Γεωργίου. Προέρχομαι από μια γεννιά που βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις και ένιωσε δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα. Εσείς βρεθήκατε στο πλευρό αυτής της γεννιάς. Στην πολιτική στους χώρους εργασίας και την κοινωνία δεν χωράνε πλέον εκπτώσειςε σε στερότυπα, κακοποιητικές συμπεριφορές επαγγελματικές διακρίσεις. Δηλώνω παρούσα ως μάχιμη δικηγόρος που ωφελείται καθημερινά από την ψηφιοποίηση του κράτους, Δηλώνω παρούσα ως νέος άνθρωπος που η γεννιά χρειάζεται καλύτερους μισθούς. Πιστέψατε σε εμάς και εμείς είμαστε δίπλα σας για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε.
- Η επόμενη υποψήφια είναι η πιο νεαρή. Ήθελα να έχουμε μια εκπρόσωπο της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ αλλά και μια άξια δικηγόρο που αποδείκνύει ότι η συμμετοχή στα κόμματα δεν σημαίνει κομματικό σωλήνα, η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου
- Καρανικόλας: Σας ευχαριστώ για την τιμή. Η παράταξη αποδεικνύει ότι συγκεντρώνει ανθρώπους με κοινό όραμα για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι να δώσω τη μάχη για μια ισχυρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η πατρίδα βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία της πατρίδας προς τα εμπρός στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα οπισθοδρόμησης στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Η πατρίδας μας πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τους αδιέξοδους πειραματισμούς κάποιων. Έχουμε ευτυχώς αλλάξει σελίδα.

- Επόμενος υποψήφιος ένας πολιτικός επιστήμονας που προέρχεται από άλλο εκλογικό χώρο, ο Σπύρος Καρανικόλας που αποδεικνύει ότι είμαστε μια ομάδα ανεξαρτήτως «χρώματος».
Άννα Καστάνη η επόμενη υποψήφια, αγρότης από τη Μαγνησία που δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας γιατί δεν είχε που να αφήσει τα παιδιά της.
- Και η Μαρία και ο Νίκος έχουν δίκιο όταν μίλησαν για το γεγονός ότι η συμμετοχή των αποδήμων είναι ένα πρώτο βήμα αλλά είναι δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα και αποτελεί δέσμευσή μου για να γίνει το αυτονόητο το να μπορείς να ψηφίζεις στον μόνιμο τρόπο διαμονής σου όταν είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας
- Διαμαντοπούλου: Σας ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική διασπορά. Εσείς πιστέψατε στη δύναμη μιας ισχυρής Ελλάδας που υπάρχει στο εξωτερικό παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησαν οι αριστεροί περιορισμοί. Εσείς είστε που μας κάνατε περήφανους σε όλη την υφήλιο και μέσα από αυτή την εικόνα δίνετε την εικόνα του επαναπατρισμού. Πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα μας.
- Μαρία Διαμαντοπούλου εκπαιδευτικός από το Παρίσι η επόμενη επιλογή
- Κορογιαννάκης: Η μεταρρύθμιση της ψήφου των αποδήμων και η συμμετοχή τους στην πολιτική στην Ελλάδα και η δυνατότητα που μας δίνεται να εκπροσωπήσουμε την νέα περιφέρεια που δημιουργήθηκε. Θα με ακούσετε να μιλάω για διαβατήρια και προξενεία για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας για τα οποία το κράτος πληρώνει για να μάθουν ελληνικά και δεν μαθαίνουν. Η μεταρρύθμιση των σχολείων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης 4ετιας. Δεν ντράπηκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν του αρέσουν οι περιορισμοί που ο ίδιος ψήφισε, δύο φορές τους αρνήθηκε
- Επόμενη επιλογή ο Νίκος Κορογιαννάκης από τις Βρυξέλλες ένας παλιός καλός φίλος ο οποίος θα είναι ο δεύτερος υποψήφιος για τους απόδημους.
- Παπαϊωάννου: Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Είναι έντονη η συναισθηματική φόρτιση σε μένα και την οικογένειά μου. Εμείς με τα έργα και το παράδειγμά μας θωρακίζουμε τους θεσμούς, την ώρα αυτή μαζί με τον απολογισμό των έργων μου ως πρύτανης και με τα εργαλεία που εσείς μας δώσατε και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανώτατη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ λίγο πριν τελειώσει η θητεία μου άσχετα αν δεν έχω κανέναν νομικό κώλυμα να προχωρήσω. Το να πάμε μπροστά είναι η μόνη λύση για την πατρίδα μας
- Ακολουθεί ένας άνθρωπος που έχει ταυτίσει την πορεία του με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στα πανεπιστήμιά μας. Ένας άνθρωπος που ως πρύτανης του ΑΠΘ δεν διστάσε να συγκρουστεί αλλά και να ρίχνει γέφυρες όπου χρειάστηκε. Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε την επόμενη 4ετια σε μεγάλα και εξωστρεφή πανεπίστημια. Ο Νίκος Παπαϊωάννου.
- Βαχαρίδη: είχα πει δεν θα συγκινηθώ, δεν τα κατάφερα. Μεγάλωσα στην Κυψέλη από δύο σπουδαίους γονείς που δεν είναι ανάμεσά μας και έναν αδερφό μου που τόνιζε ποιες λύσεις μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί. Και αυτό θέλω να πετύχω, το όλοι μαζί. Μεγάλωσα στην Κυψέλη, ήμουν πάντοτε στη ΔΑΠ, εκλέχθηκα στην ΟΝΝΕΔ, συνέχισα ως διαμερισματική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δηλώνω ενεργή στην προσπάθεια που κάνουμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρώτο και αυτοδύναμο είμαι με όλους εσάς.
- Στην επόμενη θέση μια ακόμα γυναίκα, νέα γυναίκα με ενεργή παρουσία και δράση στην Γεωργία Βαχαρίδη, νέα μάχιμη δικηγόρος. Είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχεις στο ψηφοδέλτιό μας
- Πολύζου: Σε όλη μου τη ζωή έδινα μάχες. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη για να δούμε την Ελλάδα ψηλά και δυνατά
- Στην επόμενη θέση μια αθλήτρια που δεν δίστασε να μιλήσει για τα προβλήματα υγείας της και αυτή η σύσταση είναι πιο σημαντική από τους μαραθωνίους που έχει κερδίσει. Είναι η Μαρία Πολύζου.
- Χατζηιωαννίδου: Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο.
Στην επόμενη θέση η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου με έργο που αφορά τη συμμετοχή των γυναικών. Με μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας ανέδειξε θέματα και η συμμετοχή της επιβραβεύει την συμμετοχή και άλλων στην κοινωνία των πολιτών. Έχεις προτάξει μέσα από την πλατφόρμα σου τόσες και τόσες ευκαιρίες και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα αυτή την προσήλωσή τους για το πώς θα κάνουμε πράξεις τις πολιτικές ισότητας
- Σταμάτης: Και για μένα και για την οικογένειά μου και για τους γονείς μου αποτελεί μεγάλη τιμή. Άνθρωποι που κουράστηκαν και δυσκολεύτηκαν να μας μεγαλώσουν είναι σήμερα υπερήφανοι για τον γιο τους και για την χώρα τους. ο Στάινμπεκ είχε πει συνάντηση στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους αλλά δεν τους είδα, έτσι ξεκίνησε και η σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη για να ανακαλύψουμε αυτούς που ήταν αθέατοι. Ήταν τύχη να υπάρχει ένας πρωθυπουργός που μεριμνά γι' αυτούς. Δεν θα πω κάτι άλλο από αυτό που μου είπε ένας άστεγος στον Πειραιά, όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά για να μας βοηθήσει τότε και η Ελλάδα και εμείς έχουμε την πραγματική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
- Στην επόμενη θέση ένας άνθρωπος που μου άνοιξε τα μάτια, έχει ταυτίσει την διαδρομή του με την στήριξη των αδύναμων. Εϊναι ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντιμετώπισης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης
- Λυτρίβη: Η πολιτική είναι καθημερινή άσκηση. Έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο πολιτικές επιστήμες με έμφαση στην απασχόληση και είχα την ωραία ευκαιρία να δω τις πολιτικές αυτές στην πράξη, στο πεδίο, στον ΕΟΠΕΠ. Είδα ότι η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη γιατί δεν γίνονται όλα από τα επάνω. Στις πολιτικές αυτές που επενδύουν κατά προτεραιότητα και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα.
- Τέταρτη στο Επικρατείας η Ιωάννα Λυτρίβη. Έχει δώσει το είναι της για την κατάρτιση καθώς η εκπαίδευση δεν αφορά μονο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αλλά και την ανάγκη να υπάρχει δια βίου εκπαίδευση. Έχει να συνεισφέρει πολλά μέσα και από την ακαδημαική πορεία και την εμπειρία στον ΕΟΠΕΠ
- Στυλιανίδης: Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και έλαχε ο κλήρος σε όλους μας και η τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνεις θάρρος από το ότι ο πρωθυπουργός έχει μια τέτοια εκτίμηση και καταξίωση στο εξωτερικό. Αυτη τη στιγμή προέχει πού θα οδηγηθεί ο τόπος. Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης πρέπει να δούμε το όφελος του Ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή το πρόσθετο όφελος για την Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στο να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο και η αναβάθμιση στο εξωτερικό της Ελλάδας.
- Μητσοτάκης: Στην τρίτη θέση είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης και ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας. Όταν του ζήτησα να δημιουργήσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου και ξεπέρασε τις προσδοκίες. Προέταξε νέο ήθος στην πολιτική προτάσσοντας το έργο και όχι τα λόγια. Είναι τιμή που τον έχουμε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Η επόμενη 4ετια θα πρέπει να είναι η 4ετια που θα χτίσουμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με την ομογένεια ειδικά σε θέματα παιδείας.
- Σκυλακάκης: Βαθύτατη τιμή. Εϊναι το επίστεγασμα μιας μακράς και κάθε άλλο περί ευθύγραμμής πολιτικής πορείας. Προσπάθησα να υπηρετήσω φιλελεύθερες πολιτικές. Είμαι υπερήφανος γιατί είχα να υπηρετήσω στην πιο παραγωγική κυβέρνηση της τελευταίας 45ετιας. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές και αυτή είναι η αλλαγή σε σχέση με άλλες προσπάθειες γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία και αυτό είναι το μεγάλο όφελος της 4ετιας για την Ελλάδα.
- Μητσοτάκης: Επειδή είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών και το όραμά μου είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να προκόψει, η Ειρήνη συμβολίζει και αυτό ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετυχαίνεις χωρίς να υπάρχει όριο στο όνειρο.
- Αγαπηδάκη: Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή. Φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω.
- Επικεφαλής του ψηφοδελτίου η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στα θέματα υγείας και κομίζει την απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια και την βούληση να κάνει τη διαφορά σε έναν τόσο κρισιμο χώρο
- Θα κάνουμε τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελεμπριτίς
- Μια ευκαιρία να μπουν στο κοινοβούλιο που ενδεχομένως να μην την είχαν με τον σταυρό
- Το να εκτεθεί κάποιος στην πολιτική δεν είναι απλή υπόθεση.
- Ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ' ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι
- Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.