HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«2ος Κλεόμαντις ο Κλειτόριος» - Τρέχουμε όλοι για τον Αρχαίο Κλείτορα

Αγώνας Δρόμου-Πεζοπορίας – Παιδικός αγώνας: "2ος Κλεόμαντις ο Κλειτόριος -Κλειτόρια 2023" τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, στην Κλειτ...

Αγώνας Δρόμου-Πεζοπορίας – Παιδικός αγώνας: "2ος Κλεόμαντις ο Κλειτόριος -Κλειτόρια 2023" τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, στην Κλειτορία.
Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί ο 2ος Αγώνας Δρόμου-Πεζοπορίας «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος» στην Κλειτορία, προς τιμήν του αρχαίου Ολυμπιονίκη Κλεομάντεως, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κλειτόρια 2023»,
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1. Αγώνα δρόμου 9,2 χλμ. για ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω, από τον Αρχαίο Κλείτορα έως την Κλειτορία (ώρα έναρξης: 11:30 π.μ.) .
2. Πεζοπορία 4 χλμ. για παιδιά από 12 ετών και πάνω και ενήλικες, από τον Αρχαίο Κλείτορα έως την Κλειτορία (ώρα έναρξης: 10:30 π.μ.) .
3. Αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά έως 11 ετών (ώρα έναρξης: 11:35 π.μ.)
Σημείο συγκέντρωσης: Κεντρική πλατεία Κλειτορίας
Το μήνυμα είναι «Τρέχουμε όλοι για τον Αρχαίο Κλείτορα» και στόχος της εκδήλωσης είναι να τρέξουμε και να περπατήσουμε στα μονοπάτια των προγόνων μας μέσα από μία διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα «ξαναζωντανέψει» στις καρδιές μας τις μνήμες της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής του Αρχαίου Κλείτορα, να ακολουθήσουμε τα βήματα του αρχαίου Ολυμπιονίκη «Κλεομάντεως» καθώς και η επαφή των συμμετεχόντων με τη φύση και τον αθλητισμό.
Σας περιμένουμε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας, γιατί αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή.
Τηλέφωνα για δηλώσεις συμμετοχής:
6974104439 ΕΑΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ
6976699892 ΓΕΛ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ
6906653719 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ
Οι διοργανωτές:
ΕΑΟΣ Κλειτορίας, ΓΕΛ Κλειτορίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας
Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, με τη στήριξη του Δήμου και της Δ. Ε. Κλειτορίας.
Συμμετέχουν οι: Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων "Ο Αρχαίος Κλείτωρ", Σύλλογος Απανταχού Άνω Κλειτοριών-Καρνεσιωτών, Γυμνάσιο Κάτω Κλειτορίας. ΧΟΡΗΓΟΙ:
• Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων (https://www.kalavritacoop.gr/)
• Μηλιτσόπουλος Τυροκομείο (https://militsopoulos.gr/)
• Τζόβολος Ευθύμιος – Το ποδηλατάδικο του μπάρμπα Θύμιου
• Κόκκος Γεώργιος – Επιχειρηματίας- προμήθεια καταστημάτων.
• Τσάμης Νικόλαος – Ασφάλειες
• Πίστας Σπήλιος – Γραφίστας
Ακολουθούν τα αναλυτικά στοιχεία του αγώνα και οι όροι συμμετοχής:
2ος αγώνας δρόμου: " Κλεόμαντις ο Κλειτόριος -Κλειτόρια 2023 "
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ-ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΑΣ -ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
ΤΟ ΓΕΛ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ & ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΑΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ διοργανώνουν τον 2ο αγώνα δρόμου- πεζοπορίας, προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Κλεομάντεως του Κλειτόριου με τίτλο "Κλεόμαντις ο Κλειτόριος -Κλειτόρια 2023 ".
Ι) Αγώνας δρόμου 9,2 χλμ.:
Διαδρομή : Κλειτορία- Αρχαίος Κλείτορας- Κλειτορία
Χαρακτηριστικά δραστηριότητας: Τρέξιμο, επί ασφάλτου για 1,6 χλμ. και στη συνέχεια επί δασικού- χωμάτινου δρόμου για 7,6 χλμ. και υψομετρική (altitude) 550μ, με ελεύθερη συμμετοχή δρομέων και των δύο φύλλων. Γίνεται προς τιμήν του Αρχαίου Κλείτορα μέσα από την άθληση και την ψυχαγωγία.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον άνδρες και γυναίκες άνω των 12 ετών, χωρίς να κατέχουν απαραίτητα την ιδιότητα επισήμου αθλητή κατόχου δελτίου αθλητικού σωματείου.
Απόσταση: 9,2 χλμ.
Οι δρομείς – πεζοπόροι θα κινηθούν από την πλατεία της Κλειτορίας προς τον Άγιο Γεώργιο, στη συνέχεια παράπλευρα του ποταμού Κλείτορα μέχρι τη θέση «Κάστρο», θα διασχίσουν τον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα με κατεύθυνση το «Φραγκοκκλήσι», παράπλευρα του επαρχιακού δρόμου Καλαβρύτων-Κλειτορίας, με θέα τις χιονισμένες κορυφές του νοτιοδυτικού Χελμού και της Αράχωβας, για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας.
Σημείο εκκίνησης : Χωριό Κλειτορία (Δ. Ε. Κλειτορίας)
Σημείο τερματισμού : Χωριό Κλειτορία ( Δ.Ε. Κλειτορίας)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 17 Απριλίου 2023
Ώρα εκκίνησης : 11:30 π.μ.
Η διαδρομή είναι μετρημένη και σε όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου και συνοδοί ασφαλείας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων καθώς και σταθμοί τροφοδοσίας νερού στο 4ο χλμ και στον τερματισμό.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ατομικός αριθμός αναγνώρισης για την ασφάλειά τους. Η παράδοση των αριθμών αυτών θα γίνει από τις 10:00 έως τις 11:00 το πρωί, στο σημείο εκκίνησης.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.
Θα βραβευτούν τιμητικά, οι τρεις πρώτοι άνδρες, τρεις πρώτες γυναίκες και ο πρώτος άνδρας και πρώτη γυναίκα ηλικιακής 50+ καθώς και ο/η μεγαλύτερος/η σε ηλικία συμμετέχων /συμμετέχουσα, με το ειδικό μετάλλιο και το έπαθλο του " Κλεόμαντις ο Κλειτόριος - Κλειτόρια 2023 "
(Βλέπε: ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

ΙΙ) ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 4 ΧΛΜ:
Διαδρομή : Κλειτορία- Αρχαίος Κλείτορας- Κλειτορία
Σημείο εκκίνησης : Χωριό Κλειτορία (Δ. Ε. Κλειτορίας)
Σημείο τερματισμού : Χωριό Κλειτορία ( Δ.Ε. Κλειτορίας)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Δευτέρα 17 Απριλίου 2023
Ώρα εκκίνησης : 10:30 π.μ.
Χαρακτηριστικά δραστηριότητας: Περπάτημα, επί ασφάλτου για 1 χλμ. και στη συνέχεια επί δασικού- χωμάτινου δρόμου για 4 χλμ. χωρίς υψομετρική (altitude), με ελεύθερη συμμετοχή δρομέων και των δύο φύλλων. Γίνεται προς τιμήν του Αρχαίου Κλείτορα μέσα από την άθληση και την ψυχαγωγία.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον άνδρες και γυναίκες άνω των 12 ετών.
Απόσταση : 4 χιλιόμετρα
Θα υπάρχουν συνοδοί ασφαλείας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων καθώς και σταθμός τροφοδοσίας νερού στον τερματισμό.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ατομικός αριθμός αναγνώρισης για την ασφάλειά τους. Η παράδοση των αριθμών αυτών θα γίνει από τις 10:00 έως τις 10:20 το πρωί, στο σημείο εκκίνησης.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.
Θα βραβευτούν τιμητικά, οι τρεις πρώτοι άνδρες, τρεις πρώτες γυναίκες και ο/η μεγαλύτερος/η σε ηλικία συμμετέχων/συμμετέχουσα, με το ειδικό μετάλλιο του " Κλεόμαντις ο Κλειτόριος"
ΙΙΙ) Παιδικός Αγώνας μήκους 1χλμ στο χωριό Κλειτορία.
Ώρα εκκίνησης : 11:35 π.μ.
Χαρακτηριστικά δραστηριότητας: Περπάτημα, επί ασφάλτου για 1 χλμ. με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών έως 11 ετών και των δύο φύλλων. Γίνεται προς τιμήν του Αρχαίου Κλείτορα μέσα από την άθληση και την ψυχαγωγία.
Θα υπάρχουν συνοδοί ασφαλείας για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Θα δοθεί ατομικός αριθμός αναγνώρισης. Η παράδοση των αριθμών αυτών θα γίνει από τις 10:00 έως τις 11:00 το πρωί, στο σημείο εκκίνησης.
Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.
Θα βραβευτούν τιμητικά, τα τρία πρώτα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλλου, με το ειδικό μετάλλιο του αγώνα " Κλεόμαντις ο Κλειτόριος"

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση " Κλεόμαντις ο Κλειτόριος -Κλειτόρια 2023 "
λαμβάνουν μέρος με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει διαπιστωμένα από τους ιδίους, η φυσική τους κατάσταση και αυτή της υγείας τους να επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δραστηριότητες.
Δεν επιτρέπεται να χρήση κανενός είδους μεταφορικό μέσο ή άλλα παρεμφερή μέσα κατά την διάρκεια της αθλητικής τους αυτής προσπάθειας.
Δεν υπάρχουν κατηγορίες αθλουμένων με βάση την προετοιμασία ή τη φυσική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, βασική προϋπόθεση είναι η καλή κατάσταση της υγείας όσων λαμβάνουν μέρος, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος βλάβης ή ατυχήματος.
Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αντίρρηση σε περίπτωση που θα γίνει χρήση φωτογραφιών αλλά και του ονόματός τους, σχετικά με ότι αφορά τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν με δική τους ευθύνη να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης ώστε να προστατεύσουν τόσο τη δική τους ακεραιότητα όσο και κι αυτήν των υπολοίπων.
Καθένας που λαμβάνει μέρος θα φέρει μοναδικό αριθμό συμμετοχής που υποχρεωτικά θα επικολλάται στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Οι αριθμοί αυτοί θα παραδοθούν στον τόπο της εκκίνησης το πρωί της ιδίας ημέρας.
Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του παρόντος καθώς και με τις υποδείξεις της Οργανωτικής επιτροπής.
Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει κάποιον ή κάποια που δεν δήλωσε τη συμμετοχή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή παραβιάζει κάποιον από τους παραπάνω όρους, πριν την εκκίνηση, κατά τη διάρκεια ή μετά την προκείμενη εκδήλωση.
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ' αυτή την προκήρυξη η οργανωτική επιτροπή έχει την μοναδική αρμοδιότητα να αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα ακόμη και να τροποποιήσει ή να ματαιώσει τον αγώνα.
Παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν, για λόγους προγραμματισμού, οικονομίας και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους μέσα από τους ιστοτόπους ή τα τηλέφωνα, όπως παραπάνω περιγράφονται.
Εγγραφές θα γίνουν και στο σημείο εκκίνησης στην Κλειτορία από τις 10:00 έως τις 11:20 (ανάλογα με την έναρξη του κάθε αγώνα) το πρωί της Δευτέρας 17 Απριλίου 2023.
Σε όλους δε που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής βεβαιώνεται με την συμπλήρωση του σχετικού εγγράφου- δήλωσης συμμετοχής και είναι απαραίτητη η έντυπη παράδοση πρωτοτύπου στη γραμματεία κατά την εκκίνηση.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα γίνονται δεκτές μόνον όταν ικανοποιούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλέφωνα:
Βασιλική Παπουτσή 6976699892, Δημήτριος Ζουρνάς 6942058983.
ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ:
Με το παρόν γίνεται δεκτό πως η παρούσα δράση δεν αποτελεί «αθλητικό ανταγωνιστικό αναγνωρισμένο άθλημα» αλλά «εκδήλωση τιμής και αναψυχής μέσα από τον πολιτισμό, την άθληση και την άσκηση, διεξάγεται δε με τους δικούς της όρους, συνθήκες και κανονισμούς που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αθλημάτων - αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε επίσημους αθλητές, αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα και σκοπός της είναι η απόδοση φόρου τιμής πολιτιστικού περιεχομένου. Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αυτό καθ' αυτό ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του "αγώνα" και των "αθλητών" αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.