HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έξοδος του Μεσολογγίου: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την 197η επέτειο

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Εξόδου του Μεσολογγί...

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου. «Σήμερα (09.04.2023) τιμάμε τους Ελεύθερους Πολιορκημένους», υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 197 χρόνια από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως. Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, την παρέλαση και την κατάθεση στεφάνου στον Κήπο των Ηρώων, δήλωσε ότι «Τιμάμε σήμερα (σ.σ. 09.04.2023) τους υπερασπιστές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
Mε την ηρωική τους έξοδο, και την αυτοθυσία τους εμπρός στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων των oθωμανών πολιορκητών, μας δίδαξαν πώς να ζούμε και να πεθαίνουμε ελεύθεροι».
Όπως είπε, «Το παράδειγμά τους σφράγισε την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, απέσπασε τον θαυμασμό όλου του κόσμου και δυνάμωσε το ρεύμα του φιλελληνισμού» και κατέληξε, τονίζοντας ότι «Θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες».
Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα έπαθλα στους νικητές του 75ου αγώνα «Δρόμος Θυσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.