Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ακάρ: Μορατόριουμ με την Ελλάδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε πως αναμένονται θετικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και μεταξύ άλλων θα υπάρξει παράταση...

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε πως αναμένονται θετικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και μεταξύ άλλων θα υπάρξει παράταση στη διάρκεια του μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου οπότε υπάρχει πολύς τουρισμός
«Βέβαια, πρέπει να λύσουμε κάποια υπαρκτά προβλήματα μας. Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, η Ελλάδα και η Τουρκία, ως δυο πολιτισμένες χώρες, μπορούν να τα λύσουν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου στις σεισμόπληκτες περιοχές.
«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς. Συνεχίζονται οι εργασίες και οι συνομιλίες μας σε αυτό το θέμα» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Ο Ακάρ τόνισε επίσης ότι «είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου. Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με την δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.