Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών

Σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc, η πρώτη μετά την τραγωδία των Τεμπών,...

Σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc, η πρώτη μετά την τραγωδία των Τεμπών, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1.
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%.
Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Κόμμα Κασιδιάρη με 3%.
Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10%.
Στο ερώτημα: «Ποιον από τους πολιτικούς αρχηγούς εμπιστεύεστε περισσότερο» οι απαντήσεις είναι οι εξής:
Μητσοτάκης 34,5%
Τσίπρας 22,1%
Ανδρουλάκης 6,6%
Βελόπουλος 5,5%
Κουτσούμπας 5,1%
Βαρουφάκης 4,2%
Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, οι πολίτες απαντούν πως «θετική ή μάλλον θετική» είναι σε ποσοστό 42%, ενώ το 56,7% απάντησε ότι είναι αρνητική ή μάλλον αρνητική.
Για το τι κυβέρνηση θα ήθελαν μετά τις εκλογές, το 28,1% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ, το 14,3% αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ, το 15,8% συνεργασίας με κεντρικό κορμό της ΝΔ, το 23,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πού αποδίδεται η τραγωδία στα Τέμπη
Στην ερώτηση για το πού οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη, το 12,1% την αποδίδει μόνο «σε ανθρώπινο λάθος ή κακιά στιγμή», ενώ το 87% κάνει λόγο για «άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».
Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο, το δυστύχημα στα Τέμπη είναι πρώτο με 86% και ακολουθούν η ακρίβεια/ανατιμήσεις με 69%, οι υποθέσεις διαφθοράς με 23,1%, η εγκληματικότητα με 22,1% και τα εθνικά θέματα με 16,4%.
Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των 
Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 46,4% εκτιμά αργότερα τον Μάιο, ενώ το 45,2% στις 9 Απριλίου.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 7 Μαρτίου σε δείγμα 1.241 ατόμων, από την εταιρεία Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.