Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα τιμούν τον πολιούχο τους Άγιο Αλέξιο

Τη μνήμη του Πολιούχου τους Αγίου Αλεξίου τιμούν την Παρασκευή 17 Μαρτίου τα Καλάβρυτα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν (ώρα 7 π.μ.) με τον Όρθ...

Τη μνήμη του Πολιούχου τους Αγίου Αλεξίου τιμούν την Παρασκευή 17 Μαρτίου τα Καλάβρυτα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν (ώρα 7 π.μ.) με τον Όρθρο στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα.
Στη συνέχεια, στις 8 το πρωί, θα γίνει η υποδοχή της Αγίας Κάρας και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου στην είσοδο της πόλης (πηγή Καλαβρυτινής). Και στη συνέχεια Λιτανεία, μέσω των οδών 25ης Μαρτίου-Κομμένου-Αγίου Αλεξίου-Δημάρχου Πάνου Πόλκα-Καλλιμάνη-Λοχ. Καποτά-25ης Μαρτίου.
ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ «ΠΕΤΡΙΝΟ»
Στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιαστεί η Έκθεση «Η Ευζωνική Στολή-Η Ιστορική Διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γιάννη Μυλωνά», με την τιμητική παρουσία Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.
Η Έκθεση, που διοργανώνεται απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων με τη συνδρομή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θα φιλοξενηθεί στο Πέτρινο Κτίριο στην κεντρική πλατεία Πετμεζαίων έως και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό απ’ τις 10 το πρωί έως τις 2 το απόγευμα και απ’ τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
Για τις ανάγκες της Έκθεσης, απ’ το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα διατεθούν δυο Αξιωματικοί και τέσσερις Εύζωνες οι οποίοι και θα συνδράμουν στο έργο της παρουσίασης -στους επισκέπτες της Έκθεσης- της ιστορίας και της αποστολής της Προεδρικής Φρουράς.
Η Έκθεση της Ευζωνικής Στολής περιλαμβάνει συνολικά σαράντα έγχρωμες υδατογραφίες του ενδυματολόγου, οπλογνώστη και ζωγράφου Γιάννη Μυλωνά μέσα απ’ τις οποίες αναπαρίσταται η ιστορική διαδρομή της Ευζωνικής Στολής αλλά και της Προεδρικής Φρουράς.
«Η Ευζωνική Στολή είναι ένα κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας συνυφασμένο με τη λεβεντιά, με τη γενναιότητα, με το αδούλωτο πνεύμα και τον ηρωισμό. Είναι, παράλληλα, κι ένα κομμάτι της Ιστορίας της περιοχής μας η οποία πρωτοστάτησε στον Αγώνα του 1821, δίνοντας πρώτη -απ’ την Αγία Λαύρα- το σύνθημα ώστε αυτό που πολλοί τότε θεωρούσαν ακατόρθωτο, η Εθνική Παλιγγενεσία και η Απελευθέρωση απ’ τους Τούρκους, να γίνει τελικά κατορθωτό», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.