HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο βιβλίο- θεατρικό έργο "Είτε θάνατος! Είτε λευτεριά!"

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο βιβλίο- θεατρικό έργο "Είτε θάνατος! Είτε λευτεριά!" της συγγραφέα και εκπαιδευτικού Αναστασίας...

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο βιβλίο- θεατρικό έργο "Είτε θάνατος! Είτε λευτεριά!" της συγγραφέα και εκπαιδευτικού Αναστασίας Ευσταθίου την Πέμπτη 23 Μαρτίου το βράδυ στο κατάμεστο θέατρο Επίκεντρο της Πάτρας.
Το πάνελ των ομιλητών της βραδιάς συντόνιζε ο Κώστας Μάρκου καθ. Πανεπιστημίου Πατρών, ιατρός, βουλευτής με καλαβρυτινή καταγωγή. Ήταν ο εμπνευστής της ιδέας να γραφτεί ένα θεατρικό για τα Καλάβρυτα του 1821 γιατί τα ιστορικά συμβάντα συνδέουν τα Καλάβρυτα με τη Νωνάκριδα του Αγώνα.
Η ιστορικός και βουλεύτρια Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε διεξοδικά για τα επεισόδια του θεατρικού έργου, για τη γλώσσα και τα ευρήματα της συγγραφέα και ανέπτυξε στην υψηλού επιπέδου ομιλία της έννοιες όπως ταυτότητα, εθνική συνείδηση, σπουδαιότητα της έναρξης της επανάστασης από την Αχαΐα. Είπε χαρακτηριστικά «Θεωρώ την επιλογή του Στρατηγού Ι. Μακρυγιάννη καταπληκτική, γιατί βάζει τα Καλάβρυτα στην καρδιά της ιστορίας του έθνους».
Ο Ιστοριοδίφης και συγγραφέας Παν. Μπούρδαλας ανέπτυξε το ιστορικό πλαίσιο και τη συμβολή τοπικών ηρώων από την Κέρτεζη κι έδωσε θρησκευτικές και κοινωνικές διαστάσεις, καθώς και τις όψεις της επανάστασης.
Αρθρωμένος με επιστημοσύνη και βαθιά γνώση ο λόγος από τους Πανεπιστημιακούς και τους ιστορικούς. Έγιναν αναγνώσεις δημ. τραγουδιών από Αναβιωτές του ιστορικού αγήματος Παν. Καρατζάς και παρεμβάσεις ουσίας από στελέχη της Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης.
Ο Δ/ντής Εκπ/σης της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτ. Ελλάδος Κώστ. Γιαννόπουλος πρότεινε το βιβλίο να σταλεί σε όλα τα σχολεία και να υποστηριχθεί με επιμορφώσεις από ψαγμένους εκπαιδευτικούς που θα αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τον αγώνα της Εθνεγερσίας αναζητώντας τα αίτια και τις αλήθειες του ‘21. Τόνισε, δε, ότι η βραδιά με όσα ακούστηκαν ήταν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο.
Ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδος Ανδρέας Φίλιας χαιρέτησε την εκδήλωση με εγκωμιαστικά σχόλια για το πόνημα της συγγραφέα που γράφτηκε με αφορμή τα 200 χρόνια, αλλά θα μείνει και μετά τις εκδηλώσεις.
Η ίδια η συγγραφέας Α.Ε. στην ομιλία της αναφέρθηκε στο πώς και το γιατί της συγγραφής και έκλεισε με τη φράση ότι πρόκειται για ένα ιστορικό θεατρικό που θα συνεισφέρει στην εθνική μας αυτογνωσία και γράφτηκε από την βαθύτερη ανάγκη όλων μας να αναδείξουμε τη Μεγίστη Εθνική Πράξη που συντελέστηκε στην Αχαΐα.
Το βιβλίο εκδόθηκε με τη στήριξη του ΕΝΔΟΡΑΜΑ και μοιράστηκε δωρεάν στους παρισταμένους.
Ευχαριστίες προς όλους όσοι τίμησαν τη συγγραφέα και ιδιαίτερα στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ που φιλοξένησε στους χώρους του την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.