Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας & Ευαισθητοποίησης Κοινού στις πρωτεύουσες της Δυτικής Ελλάδας

«Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας 3ων πόλεων, Πύργο, Αγρίνιο, και Πάτρα,...

«Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας 3ων πόλεων, Πύργο, Αγρίνιο, και Πάτρα, σε συνεργασία με τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υγειονομικούς φορείς, και ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ εθελοντές, συλλόγους και κινήσεις πολιτών να στηρίξουν ομαδικά τη μεγάλη προσπάθεια.»
Από τον Πύργο ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στις 1 έως 3 Μαρτίου, η μεγάλη εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου στις τρείς (3) πρωτεύουσες πόλεις της Περιφέρειας Πύργο, Αγρίνιο και Πάτρα, σε συνεργασία με τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υγειονομικούς φορείς, συλλόγους και κινήσεις πολιτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο www.cityinaction,gr
Κάθε χρόνο, στην Ελλάδα χρειαζόμαστε 550.000 - 600.000 μονάδες αίματος για την θεραπεία ασθενών. Από αυτές, λιγότερο από το 65% συλλέγεται από εθελοντές αιμοδότες.
Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της μετάδοσης του ιού σε διεθνές επίπεδο, είναι οι ελλείψεις αίματος που προκάλεσε, λόγω και του φόβου των πολιτών απέναντι στην απειλή της απρόβλεπτης και εξαιρετικά επιθετικής αυτής λοίμωξης που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα.
Με δεδομένες τις πρωτοφανείς ελλείψεις που έχουν προκύψει στα αποθέματα αίματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου αναλαμβάνει πρωτοβουλία και ενώνει τις δυνάμεις της περιοχής προσκαλώντας φορείς, εθελοντές και οργανισμούς να συμβάλουν σε αυτή την τόσο σημαντική και επείγουσα ανάγκη.
Η εκστρατεία με τίτλο «ΔΙΝΩ: ΑΙΜΑ – ΕΛΠΙΔΑ – ΖΩΗ / 3 τρόποι – 3 μέρες – 3 πόλεις» εκτός από τη συγκέντρωση των πολυτίμων μονάδων αίματος και την ενημέρωση για τους δότες μυελού των οστών, έχει στόχο την ευρύτερη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην υγεία καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να στηρίξουμε έμπρακτα τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, με τις αξίες της πρόληψης, της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τα Νοσοκομεία των τριών πόλεων ΓΝΠ ο Άγιος Ανδρέας, Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, ο Σύλλογος Αιμοδοτών του Καραμανδανείου «ο Άγιος Στυλιανός» κλπ. Η αιμοληψία θα πραγματοποιείται από τις κινητές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η αποστολή με τις κινητές μονάδες αιμοληψίας και τους συνεργάτες, θα βρίσκεται για 3 ημέρες στην Πάτρα στη πλατεία Γεωργίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αιμοληψίες. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα για το κοινό να πραγματοποιηθούν εγγραφές νέων αιμοδοτών.
Δευτέρα 13/03/23 από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Τρίτη 14/03/23 από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Τετάρτη 15/03/23 από 09:00 μ.μ έως 13:00 μ.μ
Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Ε.ΚΕ.Α
Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο WWW.CITYINACTION.GR
Επικοινωνία: cityinactiongr@gmail.com, κιν. 6943634303

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.