Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η εορτή του Αγίου Αλεξίου στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τιμά και φέτος την μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, όπου βρίσκεται αποθησαυρ...

Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τιμά και φέτος την μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η κάρα του Αγίου (αφιέρωμα στη Μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου.
Η Ιερά μας Μονή άνοιξε τις αγκάλες τις για το χριστεπώνυμο πλήρωμα που κατέκλεισε εντός και εκτός το καθολικό της μονής.
Ο πανηγυρικός Εσπερινός ξεκίνησε στις 7:30μμ χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Αγίας Λαύρας Γέροντα Ευσέβιο, τους πατέρες της Μονής και άλλους κληρικούς της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, παρών ήταν και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολουθεί Ιερά Αγρυπνία έως τις πρωινές ώρες.
Αύριο ανήμερα της εορτής του Οσίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου των Καλαβρύτων θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί με την Ακολουθία του Όρθρου στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα Καλάβρυτα. Στις 8 π.μ. θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου, στην είσοδο της πόλης των Καλαβρύτων (πηγή Καλαβρυτινής) και θ’ ακολουθήσει Θεία Λειτουργία και Αγιασμός.
Στις 10.45 π.μ. θα ξεκινήσει τη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Αλεξίου, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, στις οδούς 25ης Μαρτίου-Κομμένου-Αγίου Αλεξίου- Δημάρχου Πάνου Πόλκα- Καλλιμάνη-Λοχ.Καποτά-25ης Μαρτίου. Στις 11.15 η πομπή θ’ αναχωρήσει για την Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.