HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα πανεπιστήμια πενθούν για τους φοιτητές που χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα

Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων ανέβαλαν όλες τις εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματίσει, διοργάνωσαν αιμοδοσίες για τους τραυματίες που νοσηλεύο...

Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων ανέβαλαν όλες τις εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματίσει, διοργάνωσαν αιμοδοσίες για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, φοιτητές ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών έσπευσαν να βοηθήσουν όπου μπορούσαν, ενώ στην Αθήνα φοιτητές διοργάνωσαν σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας «Hellenic Train». 
Η πανεπιστημιακή κοινότητα βρίσκεται σε οδύνη από τη στιγμή, που έγινε γνωστό ότι τα περισσότερα θύματα είναι φοιτητές κυρίως πανεπιστημίων της Β. Ελλάδας. «Θερμά ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας, που κόστισε τη ζωή πολλών ανθρώπων, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν φοιτητές και φοιτήτριες των Πανεπιστημίων μας», ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τονίζοντας: Θα συμβάλουμε με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση της τραγωδίας. Λόγω εθνικού πένθους αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.
O πρύτανης του Αριστοτέλειου έκανε έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, προκειμένου «να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ». Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ «εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας, πολλούς από αυτούς φοιτητές. Eκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Στη Γενική Συνέλευση της Σχολής έγινε έκκληση προς τους Καθηγητές και τους Φοιτητές για εθελοντική αιμοδοσία και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Η Ιατρική Σχολή συμμετέχοντας στο τριήμερο Εθνικό πένθος ανέστειλε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της και είναι στη διάθεση της Πολιτείας για να συμβάλλει με κάθε τρόπο».
Στη διάθεση των νοσοκομείων της Λάρισας, τέθηκαν φοιτητές της Νοσηλευτικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «οι σκέψεις μας είναι στους τραυματίες και σε όσους έχασαν τη ζωή τους άδικα. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και να μην κρυφτεί τίποτα».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν για σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Hellenic Train, φοιτητές της Αθήνας γιατί όπως λένε «στη θέση αυτών που χάθηκαν θα μπορούσε να βρισκόμαστε εμείς. Την ίδια ώρα γεμίζουμε με οργή. Πως είναι δυνατόν να χαθούν με αυτό τον τρόπο τόσοι άνθρωποι;”.
από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.