HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Τυροκομικός κόσμος στην έδρα του! - Συνέδριο τυροκομίας σε Καλάβρυτα και Τρίπολη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου τυροκ...

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου τυροκομίας και φεστιβάλ τυριού «Say cheese! Balkan cheese». Στόχος του συνεδρίου είναι η δικτύωση και συνεργασία των τυροκόμων και των παραγωγών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, σε προγράμματα γνωριμίας, γευσιγνωσίας και προβολής των τοπικών τυριών, η ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των Δρόμων τυριού των Βαλκανίων. 
Μετά την Τρίπολη και στην 2η μέρα του συνεδρίου σειρά είχαν τα Καλάβρυτα, µε υποδοχή των συνέδρων από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήθηκαν σημαντικά θέματα τόσο για την προστασία του προϊόντος όσο και στην ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος Αγροτικού Γαλακτοκοµικού Συνεταιρισµού Καλαβρύτων και Πρόεδρος ΕΘ.Ε.Α.Σ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών)  κ. Σατολιάς, η Διευθύντρια της ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ κ. Τσιμπρή, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Μόσχος Κορασίδης, ο Διευθύνων Σύµβουλοç Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μπερέτσος κ. π. άλ.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε των συνέδρων στον Αγροτικό Γαλακτοκοµικό  Συνεταιρισµό Καλαβρύτων όπου έγινε λεπτομερής ξενάγηση στιç εγκαταστάσειç και στην παραγωγή του Συνεταιρισμού
Το Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας «Say cheese! Balkan cheese» υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020 με Συντονίστρια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, ενώ συμμετέχουν συνολικά 11 εταίροι OTΔ από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και 3 ΟΤΔ παρατηρητές από Μολδαβία. Αφορά στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου των βαλκανικών δρόμων τυριού αλλά και της δυναμικής που κρύβεται πίσω από την ομοιότητα και ιδιαιτερότητα των «κοινών» μας τυριών, τις τοπικές παραδοσιακές μεθόδους και πρώτες ύλες παραγωγής και την παράδοση και τον πολιτισμό που συνυπάρχει με την τυροκομία. Στην πρώτη μέρα του σημαντικού αυτού συνεδρίου έγιναν οι εισηγήσεις και οι αναλύσεις, όλες με κοινό παρονομαστή την τυροκομία και την κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.