Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος (ΦΩΤΟ)

Στα Καλάβρυτα εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ.Θεόκλητ...

Στα Καλάβρυτα εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ.Θεόκλητος όπου και προεξήρχε της Θείας Λείτουργίας επι τη εορτή του Ευαγγελισμού και του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Πρόκειται για έναν νέο Ιεράρχη με βαθιές θεολογικές γνώσεις, γλωσσομαθή και ιδιαίτερα αγαπητό στο ποίμνιό του. Το Μητροπολίτη Θεόκλητο υπεδέχθη θερμώς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος και οι μοναχοί της Ιεράς Μονής. Οι δύο Ιεράρχες συλλειτούργησαν στην Ιερά και Ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας, στην Μητρόπολη του Έθνους μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, συνοδεία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Ευσεβίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλλινίκου και χορεία Ιερέων της καθ'ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία πλήθους πιστών.
Να σημειώσουμε οτι την Παρασκευή 24 Μαρτίου το απόγευμα, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού μετά της Δ΄ στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων.  

Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος
Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Φεβρουαρίου 1967.
Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.
Το 1985 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1988 από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη και Πρεσβύτερος το 1989 από τον ίδιο Μητροπολίτη. Το 1998 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Διετέλεσε Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας από το 2003 μέχρι το 2017. Διορίσθηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου από το 2007 μέχρι το 2009, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο (Σαββάτο).
Παράλληλα, υπηρέτησε ως Εφημέριος - Ιερατικός Προϊστάμενος σε διαφόρους Ενοριακούς Ναούς της υπαίθρου ενώ τα τελευταία 20 χρόνια στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Καλαμάτας. Ανέπτυξε πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό έργο, δημοσιεύοντας πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Επιπλέον, υπήρξε υπεύθυνος Ύλης του περιοδικού "Διδαχή" της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας σε διάφορα συνέδρια, όπως στο Χαλέπι της Συρίας, στην Ιταλία και σε διάφορες αποστολές στο Ντητρόιτ, στην Αγία Πετρούπολη.
Στις 6 Οκτωβρίου 2017 εξελέγη Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων με 54 ψήφους (επί 80 ψηφισάντων) έχοντας συνυποψηφίους τους Αρχιμανδρίτες Νήφωνα Καψάλη (17 ψήφοι) και Γρηγόριο Κωνσταντίνου (5 ψήφοι, 3 λευκές και 1 άκυρη ψήφος). Στις 7 Οκτωβρίου 2017 χειροτονήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από Μητροπολίτες και Επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Η ενθρόνισή του στην έδρα της Μητρόπολης, την Καλαμπάκα, έγινε στις 25 Νοεμβρίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.
Το 2019 ίδρυσε την Μητροπολιτική Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Ερευνών Αγίων Μετεώρων, με έδρα την Καλαμπάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.