HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας

Σε ένα κλίμα που οριζόταν από την ιδιαίτερα θερμή διάθεση φιλοξενίας σε συνδυασμό με την άνεση και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων του υπερ...

Σε ένα κλίμα που οριζόταν από την ιδιαίτερα θερμή διάθεση φιλοξενίας σε συνδυασμό με την άνεση και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων του υπερσύγχρονου νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.ΔΕ την Παρασκευή 31/3 υπό την προεδρία του Αθανάσιου Παπαδόπουλου με τον διπλό για την περίπτωση ρόλο, τόσο του Προέδρου της ΠΕΔ .ΔΕ όσο και του οικοδεσπότη Δημάρχου.
Η συνεδρίαση έγινε εκεί μετά την δέσμευση του συμβουλίου για αποκεντρωμένη λειτουργία και παρουσία .
Εξίσου ενδιαφέροντα και σημαντικά ήταν και τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο.
Σαν πρώτο θέμα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας για το επίπεδο των ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν ενσωματωθεί στην λειτουργία των Δήμων τόσο σε συνολικό επίπεδο όσο και για τον κάθε ένα εξειδικευμένα. Η Ψηφιακή Διακυβέρνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομικότερη και αποδοτικότερη οργάνωση και λειτουργία των Δήμων , όσο και με την ταχύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση των Δημοτών .Την παρουσίαση έκαναν οι εκπρόσωποι της εταιρίας Data Consultants κ. Θ.Λουλούδης και κ. Β.Κασιόλας.
Στην συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο επίκαιρο προγραμματικό εργαλείο που θα εφαρμοσθεί τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και αφορά όλους τους ΟΤΑ.
Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων χωρικών ενοτήτων.
Οι περιοχές αυτές είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμετοχή κάθε Δήμου με προτάσεις , μακροπρόθεσμο όραμα και διάθεση συνεργασίας. Το συμβούλιο αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά στο μέλλον προκειμένου να καταρτισθούν τα σχέδια.
Ενδιαφέρον είχε και η επικαιροποίηση της συνεργασίας των Δήμων με τα δύο περιφερειακά Θέατρα, στα πλαίσια της οποίας θα δοθούν δωρεάν παραστάσεις σε όλους τους Δήμους.
Την επόμενη ημέρα οι Αιρετοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν καταρχάς το Νέο Σύγχρονο Μουσείο Ολοκαυτώματος και να έχουν μια ιδιαίτερα συγκινητική βιωματική ξενάγηση από τον ίδιο τον Δήμαρχο των Καλαβρύτων .
Στην συνέχεια και μετά από την επίσκεψη στον τόπο θυσίας η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στα σπήλαια των Καστριών και στο νέο υπερσύγχρονο κέντρο ενημέρωσης και πληροφόρησης. Το κέντρο αναβάθμισε την λειτουργία του αξιοθέατου μετατρέποντάς τον σε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προορισμό και για όλα τα σχολεία της χώρας μέσα από την επιστημονική παρουσίαση της περιβαλλοντικής πολυπλοκότητας και οικολογικής αξίας του σπηλαίου .
Το πρόγραμμα της αποκεντρωμένης συνεδρίασης ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε ιδιωτική επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας και αγροτουρισμού στο πανέμορφο Πλανητέρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.