HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη του Μεξικού και Μεξικανών Διπλωματών (ΦΩΤΟ)

Τα Καλάβρυτα ήταν η πρώτη ελληνική πόλη που επισκέφθηκε τέσσερις μέρες μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στην Πρόεδρο της Δημοκρατία...

Τα Καλάβρυτα ήταν η πρώτη ελληνική πόλη που επισκέφθηκε τέσσερις μέρες μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο νέος Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα Αλεχάνδρο Γκαρθία Μορένο Ελιζόντο.
Ο νέος Πρέσβης του Μεξικού έγινε δεκτός στο Δημαρχείο Καλαβρύτων απ’ τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα, ο κ. Ελιζόντο, στη συνάντηση του με τον κ. Παπαδόπουλο, αναφέρθηκε στην εν πολλοίς παρόμοια ιστορική διαδρομή που συνδέει το Μεξικό με τα Καλάβρυτα και στην ανάγκη σφυρηλάτησης στενών δεσμών φιλίας, συνεργασίας και ανταλλαγών μεταξύ των δυο περιοχών.
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Πρέσβης κ. Ελιζόντο, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Πρεσβείας του Μεξικού επισκέφθηκε ξανά τα Καλάβρυτα ώστε ν’ αποτείνει φόρο τιμής στη μνήμη των Αγωνιστών του 1821 αλλά και των ηρώων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος του 1943.
Μια επίσκεψη που θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στην πατρίδα μας.
Ο κ. Ελιζόντο κατά την πρόσφατη, πρώτη επίσκεψη του στα Καλάβρυτα, στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο επεσήμανε ότι αποφάσισε να εγκαινιάσει τις επαφές και επισκέψεις του στην Ελλάδα απ’ τα Καλάβρυτα, για να τιμήσει τον τόπο απ’ όπου ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.
Μάλιστα, η ιστορική σύνδεση Καλαβρύτων και Μεξικού έχει πολλές συμβολικές διακλαδώσεις.
Στο Μεξικό, στην πόλη Ντολόρες Ιδάλγο, το 1810, ο ιερέας Μιγκέλ Ιδάλγο χτυπώντας την καμπάνα στον Ιερό Ναό της πόλης έδωσε συμβολικά το έναυσμα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας κατά της ισπανικής Κατοχής. Ο ιερέας υπήρξε μια ηρωική μορφή με δεσπόζουσα θέση στη Μεξικανική Ιστορία. Το Μεξικό τελικά κατάφερε το 1821 να πετύχει την Ανεξαρτησία του.
Την ίδια χρονιά ένας άλλος φλογερός ιερωμένος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ύψωνε στην Αγία Λαύρα το Λάβαρο του Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Δίνοντας το σύνθημα της Επανάστασης και της Απελευθέρωσης μετά από 400 χρόνια υποδούλωσης.
«Είναι αυτή η συμβολική σύνδεση που έρχεται να φέρει κοντά τα Καλάβρυτα κι όλη την Ελλάδα με το Μεξικό. Πριν από 202 χρόνια οι δυο χώρες μας, με κοινή αφετηρία τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Πίστης, της Αυτοδιάθεσης και της Προόδου, κατάφεραν να υπερισχύσουν πολύ ισχυρότερων δυνάμεων της εποχής. Πάνω σ’ αυτή τη κοινή ιστορική διαδρομή και με γνώμονα τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με το Μεξικό, οικοδομούμε σήμερα μια νέα σχέση. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Πρέσβη του Μεξικού κ. Ελιζόντο για την τιμή που μάς κάνει», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Η επίσημη επίσκεψη 
Την Παρασκευή 10 Μαρτίου επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα με επίσημη επίσκεψη ο Πρέσβης κ. Ελιζόντο συνοδεία του Υπουργού, αναπληρωτή της Πρεσβείας Έντγκαρ Κουμπέρο, τη Λάουρα Μόρα, υπεύθυνη των εμπορικό-οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων, τη Πρόξενος του Μεξικού Λούρδες Γκαρσία, τον γραμματέα του Πρέσβη Χαράλαμπο Διαμαντόπουλο, την υπεύθυνη Τύπου Μπέρτα Λέιβα και την πρόεδρο της Ένωσης Μεξικανών στην Ελλάδα Χριστίνα Γιαννακούλη.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάβανε υποδοχή στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, πεζή μετάβαση στον Τόπο Εκτέλεσης όπου ο Πρέσβης, συνοδευόμενος απ’ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων.
Αμέσως μετά, ο Μεξικανός Πρέσβης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων θα μεταβούν στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών του 1821 στην Αγία Λαύρα όπου, επίσης, μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δυο χωρών ο κ. Ελιζόντο θα καταθέσει στεφάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.