HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων - Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Κυριακή Ορθοδοξίας σήμερα 5 Μαρτίου 2023, πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Α’ Νηστειών). Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία, ημέρα της αν...

Κυριακή Ορθοδοξίας σήμερα 5 Μαρτίου 2023, πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Α’ Νηστειών). Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία, ημέρα της αναστήλωσης των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, που σηματοδότησε το τέλος της Εικονομαχίας (726-843), της πολιτικοθρησκευτικής διαμάχης που συντάραξε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και απείλησε τη συνοχή της.
Στην πανηγυρική λειτουργία της ημέρας στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας παρίσταται από την εποχή του βασιλιά Γεωργίου Α' ο εκάστοτε ανώτατος άρχοντας της χώρας (από τη Μεταπολίτευση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) και απαγγέλει το «Σύμβολο της Πίστεως» («Πιστεύω»), συνεχίζοντας μία παράδοση αιώνων, που κρατά από το Βυζάντιο.
Στα Καλάβρυτα και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων μετά το τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών εικόνων.
Ακολούθησε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Αυτό προβλέπει απόφαση που είχε λάβει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία γνωστοποίησε με εγκύκλιο σε όλες τις Μητροπόλεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.