Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

9ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας

Για ένατη χρονιά μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδ...

Για ένατη χρονιά μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) δίνουν ραντεβού για να παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και να διαγωνιστούν αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους.
Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες εκδηλώσεων του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών, την Κυριακή, 12/03/2023 από τις 10:00 το πρωί, ο 9ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Ο 9ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής λειτουργεί ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά του. Τα στοιχεία που συνθέτουν το νέο διαγωνισμό περιλαμβάνουν τις παρακάτω καινοτομίες:
• Ενιαίο θέμα για όλες τις ηλικίες: «Η πόλη που ονειρεύομαι/ smart cities”
• Η εισαγωγή των απλών μηχανών
• Η εισαγωγή των μετρήσεων στο Δημοτικό.
Τα οφέλη είναι πολλά, γιατί στη διάρκεια της προετοιμασίας για το Διαγωνισμό, οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπ-κών – προπονητών τους δούλεψαν σε ομάδες, πραγματοποίησαν βιβλιογραφική έρευνα, πειραματίστηκαν, εξερεύνησαν την επιστήμη της μηχανικής, εντόπισαν προβλήματα και πρότειναν λύσεις.
Με όχημα τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, επιδιώκεται η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering-Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.
Ραντεβού, λοιπόν, την Κυριακή, στις 12 Μαρτίου 2023, από τις 10:00 το πρωί στο συγκρότημα των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Κ. Καστρίτσι (Ηλ. Πολίτη, Μαγούλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.