Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Πρεμιέρα της νέας ιστορικής ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα

 Η νέα ιστορική ταινία «Πέντε 5» (το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και οι πέντε Άγιοι νεομάρτυρες) του Βασίλη Τσικάρα, αφιέρωμα στην Εθνική Επέ...

 Η νέα ιστορική ταινία «Πέντε 5» (το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και οι πέντε Άγιοι νεομάρτυρες) του Βασίλη Τσικάρα, αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, θα  κάνει πρεμιέρα για το Αίγιο με δύο προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα». Η πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει την Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 8.45μ.μ. στην οποία θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας για να την προλογίσει, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη προβολή την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 6.45μ.μ.
Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου - σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία» και παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης τον Σεπτέμβριο του 1821.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.
Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Μπάρλος, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Ιωαννίδης, Μηνάς Δασκαλόπουλος, Στέλιος Δαφνομήλης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Σωκράτης Υδραίος, Σπύρος Κατσίρας, Νάντια Φαλέγκα, Χρύσα Τραΐτση, Κώστας Σιμσίρης, Γιώργος Σιμσίρης, αφοί Βραχιώλια, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά..
Guests: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης.
Τραγουδούν: Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Λαζαρίδου, Πελαγία Χονδρού.
Λίγα λόγια για το έργο: 
Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι πέντε δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν τρεις μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των πέντε δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά...
Δείτε το trailer: 

Συνδιοργάνωση:
Πολιτιστικό Σωματείο Άρατος (Παράρτημα Ιστορικού Κινηματογράφου και Αναβίωσης – Αίγιο)
Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας 
Με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Αιγιαλείας. 
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων (συστήνεται):
-στο ταμείο του Δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων»,  ώρες έναρξης ταινιών
-στο περίπτερο Ζόμπου στην Τρίγωνη Πλατεία
-στο κατάστημα σιδηρικών Κακογιάννη
-στο κατάστημα ελαστικών Φράγκου
Ομαδικά εισιτήρια για μέλη συνδιοργανωτών φορέων: 6 ευρώ
-Βιβλιοπωλείο Βιβλίο και Εικόνα, Ερμού 21
- Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (ΔΗΚΕΠΑ) κο Δημήτρη Ζωϊτσούδη, πρωινές ώρες
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΑΤΟΣ
Πριν από 7 χρόνια, το Πολιτιστικό Σωματείο Άρατος αποφασίζει να δημιουργήσει μια τριλογία για το 1821, θέλοντας από τη μία να αναδείξει κινηματογραφικά, την Επανάσταση του 1821 και από την άλλη να επαναφέρει τον ιστορικό κινηματογράφο στην Ελλάδα. Αυτό για εμάς είναι η ανώτερη μορφή ψηφιοποίησης της Ελληνικής Ιστορίας.
Το ξεκίνημά μας, αφορούσε την ταινία «Έξοδος 1826» που έγινε δεκτή με αγάπη από το κοινό. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία που κρύβεται πίσω από το δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», επαναφέροντας αξίες και στέλνοντας μηνύματα για την πατρίδα, την οικογένεια, τα παιδιά, τη θρησκεία, την ελευθερία. Για πρώτη φορά στα κινηματογραφικά χρονικά εμφανίζονται ήρωες από τη Μακεδονία. Αποτέλεσε επίσης, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971). Χαρακτηρίστηκε δε, από το Ι.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας ως ταινία «υψηλής ποιότητας».
Η «Πολιορκία» είναι η δεύτερη της τριλογίας της Aratos Films, για το 1821, λίγο πριν την ολοκλήρωση 200 χρόνων από την Έναρξη της ελληνικής Επανάστασης
ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ειδικότερα, το πολιτιστικό μας σωματείο με το παράρτημα του στη Νότια Ελλάδα με έδρα το Αίγιο, έχει επικεντρωθεί  σε πρόσθετες δραστηριότητες που αφορούν στην διάσωση, αναβίωση και προβολή της ιστορίας και της εν γένει εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Καθοριστική ήταν η συμβολή μας στον πρώτο εορτασμό της μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας στο Αίγιο στις 26 Ιανουαρίου 2018, ο εορτασμός της οποίας καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα. Τιμητικό άγημα αρματωμένων μελών μας συνόδευε τον Εξοχότατο  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.  Προκόπη Παυλόπουλο, καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και της παρέλασης.
Έτσι από την δράση του Άρατου στερεώθηκε η έννοια και η συνέχιση της ιστορικής αναβίωσης στην Αιγιάλεια, κάτι που ήταν παντελώς άγνωστο πριν, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πλέον την συμμετοχή δεκάδων συλλόγων κάθε χρόνο στις παρελάσεις της επετείου της 26ης Ιανουαρίου, αυτό ξεκίνησε και ανδρώθηκε καθαρά από το παράρτημά μας στο Αίγιο.
Επιπλέον την ίδια ημέρα και για 6 ημέρες διοργανώσαμε την μοναδική επετειακή έκθεση σπάνιων ιστορικών κειμηλίων με 600 εκθέματα από φορεσιές και οπλισμό του 1821, καθώς και μοναδικά παλαιότυπα έως 600 ετών για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Η εκδήλωση που έγινε στο ιστορικό Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου προβλήθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης και εκτός Νομού, τελούσε δε υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας και έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς περιελάμβανε και παρουσίαση από ειδικούς τεχνίτες και οπλουργούς στο κοινό. Συνολικά συγκέντρωσε 3.000 επισκέψεις, καθώς και επισκέψεις μαθητών σχολείων.
Προβάλλαμε επιπλέον το 2018 την ταινία μας «ΕΞΟΔΟΣ 1826» σε αλλεπάλληλες πρωινές επισκέψεις σχολείων στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» σε ένα σύνολο 1.300 μαθητών.
Το 2019 οργανώσαμε την άφιξη και λιτάνευση στο Αίγιο των αρμάτων των οπλαρχηγών και πρωταγωνιστών της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης Βασιλείου Πετμεζά και Ανδρέα Ζαϊμη, ενώ στην ίδια περίοδο της επετείου της Συνέλευσης της Βοστίτσας, έγινε η πρώτη προβολή της δεύτερης ιστορικής ταινίας μας «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» με πλήθος θεατών και μεγάλη επιτυχία.
Στην περίοδο 2020 και 2021 ο πρόεδρος Βασίλης Τσικάρας ενίσχυσε τεχνικά με την επιστημονική του στήριξη και καθοδήγηση την παραγωγή του επετειακού ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γεωργαντά για τα 200 χρόνια «Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ 21» το οποίο και προλόγισε.
Επιπλέον έγραψε τους στίχους για τον ύμνο της Βοστίτσας σε μουσική Γιάννη Κριβέρη, το μουσικό βίντεο κλιπ «ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ», σήμα κατατεθέν του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.