Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

4,3 εκ. ευρώ για τη συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιγιάλειας

Με νέα, στοχευμένη εργολαβία που θα παραμείνει ενεργή για δύο χρόνια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστιάζει στη συντήρηση και αναβάθμιση το...

Με νέα, στοχευμένη εργολαβία που θα παραμείνει ενεργή για δύο χρόνια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστιάζει στη συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιγιάλειας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης του έργου που είναι προϋπολογισμού 4,3 εκατ ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα εργασίες άρσης επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών των επαρχιακών οδών, όπως επίσης επουλώσεις λάκκων, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης και τοποθέτησης ή αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας.
Οι εργασίες αφορούν συμπλήρωση – ανακατασκευή υποδομής όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση τάφρων, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας και τυχόν ανακατασκευή τoιχείων. Επίσης προβλέπεται, αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού των οδών, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κλπ, ενώ θα γίνει κοπή θάμνων – δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές της οδού για τη βελτίωση της ορατότητας,.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν τμηματικά και όπου χρειαστεί στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Αιγιάλειας, όχι μόνο στα σημεία που έχουν υποδειχθεί αλλά και ανάλογα με τυχόν νέες ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των σημείων που χρήζουν άμεσα επέμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.