HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

40θημερο Μνημόσυνο για τον Υποσμηναγό Μάριο Τουρούτσικα

 Στον Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΙΚΕΡΝΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ θα τελεστεί το μνημόσυνο του Μάριου Τουρούτσικα για τις 40 ημέρες. Με τη συμπλήρωση 40 ημερών...

 Στον Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΙΚΕΡΝΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ θα τελεστεί το μνημόσυνο του Μάριου Τουρούτσικα για τις 40 ημέρες.
Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του λατρευτού μας
υιού, αδελφού, εγγονού, ανηψιού & εξάδελφου 
ΜΑΡΙΟΥ - ΜΙΧΑΗΛ  ΚΩΝ. ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑ
ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ
Προσκαλούμε τους συγγενείς & φίλους να προσευχηθούν μαζί μας, για την ανάπαυση της ψυχής του, στη Θεία Λειτουργία το Μνημόσυνο που θα τελέσουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πικερνίου Μαντινείας την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 & ώρα 10:30 π.μ.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Κωνσταντίνος & Σταυρούλα Τουρούτσικα
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
Ιωάννης Τουρούτσικας
Αναστάσιος Τουρούτσικας
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ
Η ΓΙΑΓΙΑ
ΟΙ ΘΕΙΟΙ 
ΤΑ ΕΞΑΔΕΛΦΙΑ

Ο άτυχος υποσμηναγός είχε καταγωγή από την Αρκαδία  Η οικογένεια έχει δύο ακόμη παιδιά και δραστηριοποιείται σε περιοχή των Καλαβρύτων (Τριπόταμα) εδω και πολλά χρόνια. Μια ιδιαίτερα αγαπητή οικογένεια σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία 

Το χρονικό της πτώσης  F-4E Phantom II 
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4E Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό και των δύο μελών του πληρώματος.
Αεροσκάφος και πλήρωμα
Το αεροσκάφος εν χρήση ήταν το πολεμικό, διθέσιο αεροσκάφος Phantom F-4E. Τα δύο άτομα του πληρώματος του αεροσκάφους ήταν ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας.
Αλληλουχία γεγονότων
Δύο F-4 Phantom απογειώθηκαν στις 10:15 το πρωί, για την εκπαίδευση των ιπτάμενων στη ναυτιλία σε χαμηλό ύψος μέχρι τα 300 πόδια, δηλαδή περίπου 100 μέτρα πάνω από ξηρά και θάλασσα. 
Το ένα αεροσκάφος κατέπεσε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ιόνιο, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας.[3] Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δύο Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ, και λίγο μετά τις 12:00 εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Πρώτη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Μετά την πτώση του αεροσκάφους ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από αέρος και θαλάσσης, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. [5] Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η άτρακτος του αεροσκάφους Phantom F-4 έχει πέσει σε βάθος 1.000 μέτρων, σε χαράδρα που υπάρχει στην περιοχή.  Πέντε συνολικά δύτες επιχειρήρησαν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων. Σημειώνεται πως το δεύτερο αεροσκάφος ιδίου τύπου με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, βρέθηκε πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες. Χρειάστηκε να αποχωρήσει σύντομο χρονικό διάστημα μετά καθώς εξαντλήθηκαν τα καύσιμά του.

Εύρεση πιλότων
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε σε ανακοίνωση τύπου την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 πως απεβίωσε ο συγκυβερνήτης Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας. Στην συνέχεια ανακοίνωσε την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου πιλότου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη καθώς από τη συγκέντρωση και ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Η ταυτοποίηση των δύο πιλότων έγινε μέσω DNA, από υλικό που είχε ληφθεί, ενώ και στα συντρίμμια είχαν βρεθεί στοιχεία που υποδηλώνουν την κατάληξη.

Εκτίμηση αιτίας του ατυχήματος
Την εκτίμηση ότι το μαχητικό αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνική βλάβη εξέφρασε ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης. Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ,  οι δύο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη, η οποία προφανώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. «Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε κάθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε. «Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίου ή στα υδραυλικά συστήματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τονίζοντας πως όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλάβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.