HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στις ράγες και πάλι ο Οδοντωτός - Λειτουργεί με πλήρη συστήματα ασφαλείας από το 2009 (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Στις ράγες μπήκαν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο Οδοντωτός, μετά από τρεις εβδομάδες ακινησίας λόγω διακοπής δρομολογίων και συνεχιζόμε...

Στις ράγες μπήκαν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο Οδοντωτός, μετά από τρεις εβδομάδες ακινησίας λόγω διακοπής δρομολογίων και συνεχιζόμενων απεργιών των εργαζόμενων, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Στα Καλάβρυτα στις 10:55 έφτασε το πρώτο δρομολόγιο Διακοπτό - Καλάβρυτα με αρκετό κόσμο στα βαγόνια του. Στα δύο του βαγόνια πληρότητας 110 ατόμων, αν και καθημερινή, επιβιβάστηκαν 78 άτομα μεταξύ των οποίων και μαθητές σχολείου της Πάρου. 
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική διέλευση για έλεγχο της γραμμής. Ο οδοντωτός είναι μία ξεχωριστή τουριστική γραμμή στη χώρας μας με πλήρη συστήματα ασφαλείας και πλήρης προστασία στην κυκλοφορία. Άλλωστε το 2009 έγινε πλήρης ανακατασκευή της γραμμής, ξηλώθηκαν οι παλιές γραμμές για να κυκλοφορήσουν πάνω σε αυτές τα νέα τρένα. 
Όπως εξηγεί ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, "Εκεί που ξεκινάει η ανηφόρα μετά το 5ο χλμ της διαδρομής, υπάρχουν ειδικά συστήματα που μπλοκάρουν την πιθανότητα να μπει ο συρμός με μεγάλη ταχύτητα, κουμπώνει το σύστημα του τρένου με αυτή της γραμμής». Επιπλέον ο κ. Καραπαναγιώτης μας ενημερώνει για την μεγάλη ζήτηση από πλευράς κόσμου στα δρομολόγια από ιδιώτες αλλά και από οργανωμένες εκδρομές σχολείων και όχι μόνο.   

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για την επανέναρξη δρομολογίων 
Η Hellenic Train στην τελευταία ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως τα δρομολόγια θα είναι λιγότερα από όσα αρχικά είχαν προγραμματιστεί και συγκεκριμένα η κίνηση θα διεξάγεται στις γραμμές:
Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο,
Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς,
Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο,
Αεροδρόμιο- Άνω Λιόσια,
Άνω Λιόσια- Κάντζα,
Κάντζα- Άνω Λιόσια,
Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα,
Προαστιακού Πάτρας,
Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο και
Διακοφτό-Καλάβρυτα.
Ακινητοποιημένες παραμένουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, ενώ πριν την εκκίνηση «κόπηκαν» και τα τοπικά δρομολόγια της βόρειας Ελλάδας που προγραμματιζόταν να εκτελεστούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.