Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα για ένα διήμερο οι 19 Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδος για την Ολομέλεια της ΠΕΔ

Στα Καλάβρυτα το διήμερο 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου θα βρεθούν οι 19 Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδος για την Διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη...

Στα Καλάβρυτα το διήμερο 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου θα βρεθούν οι 19 Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδος για την Διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com οι Δήμαρχοι εκτός από τις συνεδριάσεις τόσο του Δ.Σ. της ΠΕΔ όσο και της Ολομέλειας των Δημάρχων με σημαντικά θέματα στην ατζέντα, θα επισκεφθούν τον Τόπο Εκτέλεσης, την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκατώματος και τα Σπήλαια των Λιμνών στα Καστριά.

Τα θέματα που θα συζητηθούν
Η λειτουργία των δήμων, για στους πολίτες κατά τη νέα ψηφιακή εποχή και η ισότιμη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, θα απασχολήσει την διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για την 2η κατά σειρά αποκεντρωμένη σύγκλιση του Δ.Σ. (η πρώτη είχε διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία το 2021) και θα πραγματοποιηθεί στης 6.00 μ.μ. την Παρασκευή στο Δημαρχείο των Καλαβρύτων, στον νέο χώρο όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση στην οποία καλούνται τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και το σύνολο Δημάρχων της περιφερείας, σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, θα βρίσκονται και οι 19 Δήμαρχοι, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου. 
Στην ατζέντα μπαίνει το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού των δήμων και η αναβάθμιση των λειτουργιών που ήδη παρέχονται στους πολίτες, με έμφαση υπηρεσίες που καθιερώθηκαν κατά την περίοδο του Covid και έτυχαν ιδιαίτερης ανταπόκρισης. Η σχετική συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και σε θέματα που σχετίζομαι με τα οικονομικά των δήμων τα οποία αναπτύχθηκαν πρόσφατα στην Πάτρα στα πλαίσια του 11ου Συνεδρίου «Regional Growth Conference 2023».
Παράλληλα αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως το ενεργειακό με αφορμή και το πρόσφατο ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για την αδυναμία ανταπόκρισης των Δήμων στο κόστος, μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις από τους παρόχους, η χρηματοδότηση των Δήμων με πρόσθετους πόρους για προσλήψεις, το νομοσχέδιο για το νερό και η κατάσταση στην οποία έχουν περιπέσει οι ΔΕΥΑ κά.
Όσον αφορά το θέμα των ΑμεΑ θα παρουσιαστεί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ για την ανάπτυξη σειράς από δράσεις που θα διασφαλίσουν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους αυτονομία και θα επιτρέψουν την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
Απώτερος σκοπός είναι να αρθούν όλα τα εμπόδια που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην καθημερινότητά τους κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους και όλων των ανθρώπινων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.