Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση του Ορειβατικού Πάτρας για τους τρεις αναρριχητές που «χάθηκαν» στον Χελμό

 Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 16:30-20:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ_ΤΔΕ (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα) ο ΕΟΣ Πατρών διοργανώνει εκδήλωση για ...

 Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 16:30-20:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ_ΤΔΕ (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα) ο ΕΟΣ Πατρών διοργανώνει εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την ξαφνική απώλεια των τριών σχοινοσυντρόφων Θανάση Σωτηρόπουλο, Παναγιώτη Τέκο και Γιάννη Τορέλι.
Στην εκδήλωση ο Νίκος Χατζής και ο Αριστομένης Θανόπουλος θα μιλήσουν για τους τρεις φίλους και σχοινοσυντρόφους μας και ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος για τον εθνικό μηχανισμό εναέριας έρευνας και διάσωσης.
Το χρονικό
Οι τρεις αναρριχητές ηλικίας 56, 49 και 40 ετών είχαν ξεκινήσει χθες από το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη».
Όταν όμως οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαπίστωσαν ότι οι αναρριχητές δεν είχαν επιστρέψει, τότε επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αλλά δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις τους.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η επιχείρηση του εντοπισμού τους, στην οποία συμμετείχαν προσωπικό τουθ χιονοδρομικού, οδηγοί βουνού, πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθελοντές και δύο ελικόπτερα.
Στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε περιοχή που εντοπίζεται περίπου τρία χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, και συγκεκριμένα στα Υδατα Στυγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.