HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία π. Ανδρέα Μάρκου (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων Ιερούργησε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας...

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων Ιερούργησε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος ο οποίος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του, Διακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Ανδρέα Μάρκου
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, μέσα σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως αλλά και συγκινήσεως, ύψωσε τας χείρας του επικαλούμενος την Χάρη του Αγίου Πνεύματος για να προβεί είς την Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου της εκκλησίας μας, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου.
Ο υποψήφιος Πρεσβύτερος, συγκινημένος και συγκλονισμένος, πλαισιωμένος από τους αδελφούς και συλλειτουργούς του, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας και ανάμεσα στο εκκλησίασμα που προσήλθε για να ευχηθεί στην χαρά του, ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξιώνει να προχειριστεί από Διάκονος σε Πρεσβύτερο.
Στην ομιλία του ο π. Ανδρέας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας ευχαριστώντας τον για την πνευματική του στοργή, την στήριξη, την υπομονή, την κατανόηση που έδειξε κατά τον καιρό της Διακονίας του και για όλα όλα όσα διδάχθηκε.
Ακολούθως, ευχαρίστησε τους γονείς του, τη σύζυγό του, τους κληρικούς, αλλά και όσους στήριξαν με οιονδήποτε τρόπο το πόθο του να Ιερωθεί, ευχαρίστησε τους καθηγουμένους των Ιερών Μονών Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας. π.Καλλίνικο και π. Ευσέβιο, τον πνευματικό του π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο και όλους τους Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεώς μας.
Στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι για να διάγει την ζωή του ο κληρικός πρέπει να καλλιεργεί την Ταπεινοφροσύνη την Υπακοή και την Αγάπη αυτά είναι τα όπλα που θα του εξασφαλίσουν την ευθεία πορεία στον δρόμο του Ευαγγελικού λόγου και της Διακονίας του, αλλά ταυτόχρονα την θυσία και την προσφορά του, στον Θεό και την δικαιοσύνη στους ανθρώπους.
Ο νέος Πρεσβύτερος όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης μας θα τοποθετηθεί στην Ενορία του Λαγοβουνίου Καλαβρύτων. 
Πάντα Άξιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.